Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

de facto: Ģirģens, ļoti iespējams, kandidēs uz LFF prezidenta amatu

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) izlēmis kandidēt uz Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatu, ziņo LTV raidījums de facto. Politiķis saka, ka nav vēl izlēmis, tomēr uzsver, ka abus amatus spēs apvienot un politiķim nekas netraucē vadīt profesionālā sporta federāciju.

LTV vēsta, ka Ģirģens neatklāj, kas viņu šim amatam ir uzrunājis, taču de facto zināms, ka Ģirģens oktobra beigas, kādā kafejnīcā Rīgā ticies ar Vladimiru Koļesničenko. Koļesničenko kluba Skonto prezidenta amatā savulaik nomainīja Gunti Indriksonu, kurš ir arī bijušais Latvijas Futbola federācijas prezidents. de facto atzīmē, ka Kolesničenko futbola aprindās tiek uzskatīts par Indriksona cilvēku. Taču uz jautājumu, vai tieši Indriksons Ģirģenu uzrunājis LFF amatam, gan Ģirģens, gan Indriksons atbild noraidoši – abi intervijā LTV apgalvo, ka nekad nav tikušies.

de facto arī atklāj vairākus aizdomīgus darījumus, kas LFF saimniecībā notikuši tieši Indriksona laikā. 2005.gadā federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis parakstīja vēstuli Vācijas mākslīgo futbola segumu ražotājam. Var noprast, ka federācija iepirka no ražotāja segumu. Taču vēstulē ir teikts, ka ražotājam ir jāpaskaita nauda federācijai un iekļauts savdabīgs lūgums – skaitīt naudu nevis uz federācijas kontu, bet uz firmu Jaunzēlandē, kuras īpašnieki slēpjas Maltas ofšoru tīklā. Indriksons intervijā LTV apgalvo, ka par federācijas finansēm daudz nav interesējies, bet Jānis Mežeckis, sazvanīts, atbild: "Man nekad nav bijusi darīšana ar "ofšoriem"".

Vēlāk cits aizdomīgs darījums atkal skar Mežecki un bijušo federācijas valdes locekli Vladimiru Žuku. Viņi abi bijuši vadībā gan federācijā, gan federācijas dibinātā firmā "Futbola aģentūra". Federācija aģentūrai aizdeva simtiem tūkstošu.  Un no tiem vismaz 85 tūkstošus eiro aģentūra tālāk aizdeva federācijas valdes loceklim Žukam. Žuks skaidro, ka naudu atdevis, bet konkrēto darījumu neatceras: "Nu jūs man tagad zvanāt un gribat, lai es atceros to, kas bija 8 gadus atpakaļ."

de facto zināms, ka pērn Valsts ieņēmuma dienests (VID) draudēja federācijai ar sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu, jo cita starpā konstatēts – Žuka firma saņēmusi pasūtījumus no paša vadītās futbola federācijas. Tagad VID gaida paskaidrojumus no federācijas vadības.

Top komentāri

OIK maksātājs
O
Nost ar OIK.
zvirbulēns
z
Labs mums tas ministrs, pa krogiem vien...ka tik beigās neiegrab cietumā ziķeris!
sorry
s
Aijūliņfollerā tuiepūtLatvijai!! Visi žuļiki noķerti, visi noteikumi sakārtoti, visi algu un kadru jautājumi atrisināti. Nav cita ko darīt valsts iekšlietu ministram kā uzraudzīt ādas un gumijas pūšļu spārdīšanu. Nu bet no TĀS partijas citu nebija ko gaidīt. Smags artusīts kaimiņa formā, LOL.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas