Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dod Pieci! dīdžejiem Stikla studijā pievienosies Pieci.lv galvenā redaktore Elīna Baltskara

Šogad gaidāmas izmaiņas labdarības maratona Dod Pieci! dīdžeju sastāvā. Jau septīto gadu īpašajā Stikla studijā uz vairāk nekā sešām diennaktīm dosies DJ Toms Grēviņš un Magnuss Eriņš, talkā ņemot Latvijas Radio 5 – Pieci.lv galveno redaktori Elīnu Baltskaru. Iepriekšējos gadus labdarības maratona ilgstošo tiešraidi 24/7 režīmā veidojušas tikai ētera personības, bet, ņemot vērā šī gada sarežģīto tematiku – vardarbība ģimenē – dīdžejiem pievienosies papildspēki tieši satura jomā, portālu Diena.lv informēja labdarības maratona projekta vadītāja Ieva Aile.

Elīna Baltskara Pieci.lv komandā strādā vien astoņus mēnešus, kuru laikā jau paspējusi sevi pierādīt, tostarp, gatavojot podkāstu "kā ir būt", lai caur sarunām ar jauniešiem palīdzētu atrast jēgu strauji mainīgajā pasaulē un brūkošajos priekšstatos par ierasto lietu kārtību. "kā ir būt" nesniedz pareizās atbildes, drīzāk iespēju izzināt iepriekš nesastapto, tā veidojot plašāku izpratni par apkārt notiekošajiem procesiem un attīstot empātiju. Elīna kā šī podkāsta vadītāja atklāto sarunu formātu pārnesīs arī uz Dod Pieci!.

"Šī gada tēma ir ne tikai neērta un sāpīga - vardarbība ir cieši saistīta ar kaunu. Tieši tāpēc ir svarīgi veidot publisku sarunu par šo problēmu un mazināt sociālo stigmu, kas nomoka upurus, lai kauns nevienu neatturētu no palīdzības meklēšanas. Vardarbība ģimenē nav temats, kas attiecas tikai uz "tiem citiem". Tas ir stāsts arī par katru no mums - kā mēs atpazīstam un reaģējam uz savām emocijām, par attiecībām, kādas veidojam, un par varas sadalījumu katrā ģimenē, lai arī kāds būtu tās modelis vai ekonomiskais stāvoklis, jo no vardarbības pasargāts nav neviens!" atzīst Baltskara.

Labdarības maratona Dod Pieci! idejas tēvs un DJ Toms Grēviņš atzīst, ka šogad labdarības maratona norise būs milzu izaicinājums – gan sabiedrisko mediju izvēlētās tēmas dēļ, gan Covid-19 pandēmijas dēļ. Organizatori ir lēmuši, ka labdarības maratons notiks ierastajā laikā no 17. līdz 23. decembrim, operatīvi pielāgojoties visiem valstī noteiktajiem ierobežojumiem.

"Stikla studija pilsētvidē - Doma laukumā - būs. Jau šobrīd, projektējot Studijas izbūvi un plānojot saturu, esam preventīvi iestrādājuši neskaitāmus jauninājumus iespējami drošai labdarības maratona norisei. Mēs, studijas dīdžeji, būsim pilnībā izolēti, starp mums un viesiem būs stikla siena. Lielākā daļa tehniskā personāla darbosies ārpus Stikla studijas telpām. Un arī satura ļaudīm būs strikti ierobežojumi. Mums ir plāns B un pat C – ja visi striķi trūks, esam gatavi pat atteikties no klātienes ziedošanas iespējas un skaidras naudas aprites. Bet nešaubīgi – labdarības maratonam IR jānotiek, lai vismaz viena lieta šajā pasaulē paliek nemainīga. Cilvēki gaida Dod Pieci! kā neatņemamu Ziemsvētku gaidīšanas laika sastāvdaļu. Un sabiedriskie mediji darīs visu iespējamo, lai savu auditoriju nepieviltu," saka Grēviņš.

Jau ziņots, ka sabiedrisko mediju labdarības maratons Dod Pieci! šogad pievērsīsies vardarbībai ģimenē – sarežģītam un daudzslāņainam tematam, runājot gan par emocionālo, fizisko, finansiālo un cita veida vardarbību ģimenes locekļu starpā, gan par sekām un rīcības scenārijiem, lai dotu iespēju sākt dzīvi no jauna. Maratona laikā saziedotie līdzekļi tiks novirzīti ātrās reaģēšanas jeb krīzes fondam, sniedzot finansiālu atbalstu cilvēkiem, galvenokārt sievietēm un bērniem, kas grib izrauties no apburtā loka – aiziet no vardarbīgām attiecībām –, bet nespēj to izdarīt atbalsta trūkuma dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas