Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Pasts sūtījumus pakomātos uzglabās trīs dienas

Lai sūtījumus varētu saņemt maksimāli daudz klientu, VAS Latvijas Pasts no 23.marta sūtījumus savā pakomātu tīklā uzglabās trīs dienas – šāds lēmums pieņemts saistībā ar ārkārtas situāciju un būs spēkā līdz tās atcelšanai, portālu Diena.lv informēja Latvijas Pasta pārstāve Vineta Danielsone.

"Tā kā pieprasījums sūtījumu saņemšanai pakomātos šobrīd ir būtiski pieaudzis, nereti tajos veidojas sastrēgumi, jo daļa sūtījumu netiek izņemti laikus, neļaujot sūtījumus saņemt citiem klientiem. Tāpēc uz laiku pieņemts lēmums sūtījumu uzglabāšanas laiku pakomātos saīsināt, veicinot sūtījumu ātrāku apriti," skaidro Danielsone. 

Tāpēc pieņemts lēmums no 23.marta līdz ārkārtas situācijas atcelšanai sūtījumus pakomātos uzglabāt trīs dienas, ļaujot sūtījumus pakomātos saņemt maksimāli lielam klientu skaitam. Jaunais uzglabāšanas termiņš attieksies uz sūtījumiem, kas pakomātos tiks ievietoti no 23.marta. Vienlaikus Latvijas Pasts aicina arī tos klientus, kuru sūtījumi pakomātos ievietoti pirms šī datuma, savus sūtījumus izņemt, negaidot līdz šim spēkā esošā piecu dienu termiņa beigas. "Šāda atbildīga rīcība veicinās sūtījumu ātrāku apriti un iespējas sūtījumus valstī izsludinātās ārkārtas situācijas laikā izņemt arī citiem klientiem," uzsver Danielsone.

Vienlaikus Latvijas Pasts veic vairāku pakomātu nomaiņu, izvietojot jaunākas paaudzes pakomātus ar lielāku ietilpību.

Kopumā Latvijas Pastam ir 61 pakomāts visā valstī, un to kapacitāte arī patlaban tiek palielināta, mainot tos uz jaunākas paaudzes un ietilpīgākiem pakomātiem. Piemēram, 24.martā uz pakomātu ar divreiz lielāku nodalījumu skaitu tiks mainīts pakomāts K.Valdemāra ielā 112, Rīgā.

Aktuālās Latvijas Pasta pakomātu atrašanās vietas iespējams pārbaudīt, klikšķinot te.

Ārkārtas apstākļos visi Latvijas Pasta pakomāti tiek pastiprināti tīrīti un dezinficēti, uzsver Danielsone.

Latvijas Pasts patlaban pilnībā nodrošina pasta sūtījumu piegādes kā iekšzemē, tā uz ārvalstīm. Latvijas Pasts izveidojis speciālu jautājumu–atbilžu sadaļu uzņēmuma interneta mājas lapas www.pasts.lv jaunumu sadaļā, kur informācija tiek regulāri aktualizēta.

Top komentāri

Edīte
E
Kā tad! Pārvirzīju savu pasta sūtījumu uz pakomātu. Izsekošanā saka, ka neveiksmīga piegāde. Tad atkal paciņu aizsūta uz pasta nodaļu atpakaļ, tālāk uz šķirošanas centru, kur paciņa atrodas jau no 17.marta!!!????
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas