Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Nekā personīga: ASV sankcijas pret Lembergu nav sasniegušas savu mērķi pilnībā

Kopš ASV sankciju piemērošanas Aivaram Lembergam (Latvijai un Ventspilij) ir pagājuši jau gandrīz divi mēneši, tomēr pagaidām nav atbildes, vai sankcijas ir sasniegušas savu mērķi pilnībā, vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles birojs pieprasa, lai bankas liedz Lemberga un viņa kontrolē esošajām organizācijām pieeju finanšu pakalpojumiem.

Bankām no 9.decembra bija jāpārbauda visi darījumi un klienti, kur iespējama dominējoša Lemberga ietekme. Gan atklāta, gan slēpta. Neviens īsti nezināja, kāda tā ir un ko bankas par tādu uzskatīs, uzsver raidījumā.

Sankcijas daudziem lika pārdomāt turpmāko sadarbību. Kopš decembra Lembergs ir zaudējis prestižus amatus sporta organizācijās un arī dažās Ventspils pašvaldības struktūrās. Tomēr dominējošo ietekmi Ventspils domē, arī naudas lietās, bankas ļauj viņam saglabāt. Pastāv liels risks, ka šāds iznākums ASV Valsts kasi neapmierina, skaidro Nekā personīga. 

Ventspils domes opozīcija ir pārliecināta, ka Lembergs savu ietekmi uz finanšu lēmumiem pašvaldībā nav zaudējis ne pēc drošības līdzekļa krimināllietā, ne arī tagad, kad to paredz sankcijas.  

''Tieši pašvaldības līmenī mums opozīcijas deputātiem ir liels pārsteigums, jo Lembergs turpina savu darbību līdzīgā veidā kā pirms sankcijām tas bija, nu tur viņš nomainīja vienu komiteju pret citu komiteju, ja tas ir tas sankciju rezultāts, tad jāsaka, ļoti neizteiksmīgs. Ja runājam par ietekmi, par līdzdalību budžeta veidošanā, tad tas viss notiek. Pāris dienas atpakaļ tika pieņemts Ventspils budžets, tas viss tika sagatavots Lemberga vadībā, tieši tā pat kā tas notika iepriekšējos gados, šaurā domu biedru grupas vidē, '' Nekā personīga sacīja Ventspils domes opozīcijas deputāts Ģirts Valdis Kristovskis (JV). 

Tāpat raidījums uzsver, ka sankcijas ir skārušas ne tikai Lemberga, bet arī viņa sīvākā oponenta, kriminālprocesā arestētās mantas uzņēmumu kapitāla daļu glabātāja un līdzīpašnieka Šveices advokāta Rūdolfa Meroni intereses. 

Pats Lembergs raidījumam atzīst, ka ir uzteikts viņa partijas Latvijai un Ventspilij konts, norādot, ka partija centīsies atjaunot bankas kontu, un, ja tas neizdosies, tad tā ir lieliska iespēja griezties Eiropas Savienības tiesās. Tāpat Lembergs uzver, ka algu un pensiju tas varot saņemt skaidrā naudā, taču esot vietas un lietas, kur var norēķināties tikai bezskaidrā naudā, un tur viņam esot problēmas. Lembergs kā piemēru min notariālos pakalpojumus, ko viņš Latvijā nevar saņemt, vēsta Nekā personīga

Top komentāri

Itamars Toledano
Kamēr tautai nozagtais miljards turpinās degradēt likumus, valsts varu un kārtību, asiņainais orangutāns varēs turpināt ņirgāties par Latviju un latviešiem.
Jurģis Mālmeistars
J
Grūti turēt sili tīru, kad vepris ar abām kājām rāpjas tajā iekšā.
Opis
O
Kad būs sankcijas pret dienu un nra?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas