Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ādažu, Limbažu un Siguldas novados militāro mācību laikā lidināsies helikopteri

Ādažu, Limbažu un Siguldas novados no šodienas līdz 12.martam norisināsies starptautiskās militārās mācības Crystal Arrow 24.

Militāro mācību aktīvā fāze noritēs no 9. līdz 12.martam, taču laikā pirms tam būs sagatavošanās manevri sekmīgai mācību uzdevumu izpildei, tai skaitā sabiedroto helikopteru pārlidojumi jau no 26.februāra Ādažu, Limbažu un Siguldas novados.

Pa Latvijas autoceļiem pārvietosies arī Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika.

Militārās mācības ir NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sertifikācijas mācības un Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes štāba un vienību mācības komandvadības pilnveidošanai, operāciju plānošanai un vadīšanai.

2024.gadā NATO rīko vērienīgākās militārās mācības kopš Aukstā kara laika "Steadfast Defender 2024" un militārās mācības "Crystal Arrow 24" ir vienas no starptautisko militāro mācību cikla mācībām, kuru mērķis ir atturēt Krievijas agresiju. 

Mācībās piedalīsies aptuveni 2000 karavīru no Albānijas, ASV, Dānijas, Čehijas, Igaunijas, Itālijas, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Vācijas. Nacionālos bruņotos spēkus mācībās pārstāvēs Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes, Zemessardzes 1.Rīgas brigādes, Zemessardzes 2.Vidzemes un Zemessardzes 3.Latgales Latvijas nacionālās aizsardzības akadēmijas karavīri un zemessargi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas