Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aicina uzmanīties no viltus reklāmām Latvenergo vārdā

Iedzīvotāji aicināti uzmanīties no krāpnieciskām reklāmām, kurās, izmantojot AS "Latvenergo" logo un valsts amatpersonu vārdus, cenšas izvilināt personu datus, lai sazinātos un izkrāptu naudu, aģentūrai LETA pavēstīja "Latvenergo" pārstāvji.

Viltus reklāmas parādījušās sociālajos medijos, tostarp "Facebook", "Instagram" un "Youtube".

Krāpnieciskajās reklāmās tiek piedāvāta iespējas ieguldīt "Latvenergo" attīstībā, par to saņemot milzīgu peļņu, un komentāros jau atrodami ieraksti, ka pirmie ieguldītāji par dividendēm paspējuši iegādāties nekustamos īpašumus un dārgas automašīnas, taču vienīgais, ko krāpnieki patiesībā piedāvā, ir konta iztukšošana, uzsver "Latvenergo" pārstāvji.

Kompānijā skaidro, ka neuzmanīgiem interneta lietotājiem tiek piedāvāts ierakstīt mājaslapā personas informāciju, un tad ar potenciālo upuri sazinās "finanšu speciālists", kurš runā krievu valodā, visbiežāk zvana no ārzemju, atsevišķos gadījumos arī no Latvijas numura, piedāvājot ieguldīt naudu. Ja krāpniekiem sarunā tiek piedāvāts pāriet uz latviešu valodu, saruna tiek pārtraukta.

"Latvenergo" aicina sociālo tīklu lietotājus pievērst uzmanību tam, ka "Latvenergo" kā valstij piederoša kapitālsabiedrība publisko informāciju apliecina ar kontaktinformāciju un savu pārstāvju parakstiem.

Vienlaikus "Latvenergo" klientiem un partneriem domāta informācija vienmēr primāri ir publicēta koncerna mājaslapā un oficiālajos sociālo tīklu profilos, tāpat "Latvenergo" kā valsts uzņēmums savās komerciālajās reklāmās nekad neiesaistītu vēlētas valsts amatpersonas vai aktīvus politiķus, norāda uzņēmuma pārstāvji.

"Latvenergo" par šiem gadījumiem ir ziņojis Valsts policijai, informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijai "Cert.lv", kā arī notiek aktīva sadarbība arī ar citām valsts institūcijām.

Tāpat arī uzņēmums par krāpnieciskajām reklāmām nosūtījis ziņojumus sociālo mediju platformām, kā arī "Latvenergo" sociālo tīklu profilos publicēti brīdinājumi par krāpniekiem. Informācija nosūtīta arī "Elektrum" klientiem.

Daļa krāpniecisko reklāmu, pēc "Latvenergo" ziņojumiem, tiek slēgtas, taču krāpnieki veido un publicē jaunas viltus reklāmas.

Vienlaikus Valsts prezidenta kancelejas paziņojums mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēsta, ka videomateriāla patiesais mērķis varētu būt prettiesisku vai pat noziedzīgu darbību veikšana, tāpēc Valsts prezidenta kanceleja ir vērsusies Valsts policijā, aicinot policiju savas kompetences ietvaros veikt nepieciešamās darbības un izvērtēt norādīto situāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas