Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji dzēsuši 13 ugunsgrēkus

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopumā saņēmis 63 izsaukumus - dzēsti 13 ugunsgrēki, veikti 42 glābšanas darbi, bet astoņi izsaukumi izrādījušies maldinoši, liecina dienesta apkopotā statistika.

Otro Ziemassvētku vakarā kādā pirtī Salaspils novadā izcēlies ugunsgrēks, kura dzēšanas laikā cietis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Agrita Vītola.

Plkst.20.50 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Salaspils novadu, kur divstāvu dzīvojamās ēkas pagrabā dega pirts piecu kvadrātmetru platībā. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka, mēģinot nodzēst ugunsgrēku paša spēkiem, ir cietis cilvēks. Cietušais tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam. Plkst.23.34 ugunsgrēku izdevās likvidēt.

Kādā dzīvojamā mājā Mārupē no adventes vainaga aizdegušies aizkari un telpas sienas. Negadījums noticis ap plkst.15.30. Kad ugunsdzēsēji atsteigušies uz izsaukumā minēto adresi, liesmas jau bijušas apdzēstas. Uguns no adventes vainaga bija pārmetusies uz aizkariem un izpostījusi telpu sienas pāris kvadrātmetru platībā. Neviens cilvēks šajā ugunsnelaimē nebija cietis.

VUGD atgādina, ka svētku laikā nedrīkst aizmirst par ugunsdrošību, tai skaitā nedrīkst bez uzraudzības atstāt iedegtas sveces. Ugunsdzēsēji aicina iedzīvotājus adventes vainagos sveces vispār neizmantot vai arī tās nededzināt. Turklāt jāatceras, ka no dabīgiem materiāliem izgatavots un istabā vairākas nedēļas turēts adventes vainags, atnākot Ziemassvētkiem, ir paspējis labi izkalst un kļuvis par īpaši viegli uzliesmojošu priekšmetu.

"Šādiem sausiem un jau ilgāku laiku istabā, siltumā, pastāvējušiem vainagiem, lai aizdegtos, nav nepieciešama atklāta uguns - pietiek pat ar siltumu, ko rada svece. Tāpēc aicinām iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem un sveces vainagā vai nu nededzināt, vai arī neatstāt vainagu pat uz brīdi bez uzraudzības," brīdina ugunsdzēsēji.

2019.gadā VUGD devās dzēst 17 ugunsgrēkus, kuru iespējamais izcelšanās iemesls bija saistīts ar degošām svecēm, kas bez uzraudzības atstātas mājoklī, adventes vainagos vai eglītēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas