Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Algas rāpjas augšup

Pēdējā gada laikā mēneša pamatalga strādājošajiem Latvijā ir palielinājusies vidēji par 4,4%, bet gada kopējā alga (ieskaitot atalgojuma mainīgo daļu) - par 5,1%, liecina vadības konsultāciju uzņēmuma Fontes ikgadējais atalgojuma pētījums, kurā šogad analizēti dati par 53 157 darbiniekiem no 236 organizācijām.

Reģionu griezumā straujāk gan mēneša pamatalga, gan gada kopējā alga augusi Rīgā.Gandrīz pusei (46,5%) no tiem strādājošajiem, kas veic līdzīgus pienākumus kā gadu iepriekš, mēneša pamatalga gada laikā nav mainīta. Savukārt 52,4% šādu darbinieku šogad saņem lielāku pamatalgu, un vidēji pamatalgas pieaugums viņiem ir 6,6%, norāda Fontes Vadības konsultācijas valdes locekle Anta Praņēviča.Atalgojuma mainīgo daļu (prēmijas u. tml.) šogad saņēmuši kopumā 82,3% strādājošo, kas ir vairāk nekā iepriekšējos gados. Gada kopējā alga ir pieaugusi 57,5% darbinieku, kuri salīdzinājumā ar pērno gadu nav mainījuši amatu un pienākumus, un viņiem šis gada kopējās algas pieaugums bijis vidēji 10,4%, kamēr 36,1% šādu darbinieku sajutuši gada kopējās algas samazinājumu vidēji par 7,3%.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena otrdienas, 23.augusta, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas