Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ĀM ir pastāvīgā saziņā ar airBaltic par iespējamiem risinājumiem, lai valstspiederīgos no Izraēlas nogādātu Latvijā

Ārlietu ministrija (ĀM) ir pastāvīgā saziņā ar Latvijas nacionālo aviosabiedrību airBaltic par iespējamiem risinājumiem, lai valstspiederīgos no Izraēlas nogādātu Latvijā, aģentūru LETA informēja ĀM preses sekretāre Diāna Eglīte.

Viņa norāda, ka joprojām tiek apzinātas alternatīvas izceļošanas iespējas un individuāli konsultēti zvanītāji vai rakstītāji. Tāpat ĀM apzina citu Eiropas Savienības dalībvalstu organizētos repatriācijas reisus, kuri ļautu Latvijas valstspiederīgajiem izceļot no Izraēlas.

Saskaņā ar ĀM rīcībā esošo informāciju Latvijas valstspiederīgie lielākoties devušies uz Izraēlu, izmantojot "airBaltic" reisus, līdz ar to "airBaltic" patlaban individuāli apzina pasažierus un piedāvā alternatīvas lidojumu iespējas - citos datumos vai ar citām lidsabiedrībām.

Situācijā Izraēlā šobrīd ir ļoti mainīga, līdz ar ko gan ĀM, gan Latvijas vēstniecība Izraēlā, gan "airBaltic" uzmanīgi tai seko līdzi, un lēmumi tiks pieņemti, vadoties no situācijas.

LETA jau rakstīja, ka speciāls Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" organizēts repatriācijas reiss no Telavivas uz Rīgu patlaban nav plānots, aģentūrai LETA norādīja uzņēmuma sabiedrisko attiecību vadītājs Augusts Zilberts.

Kaut arī lidsabiedrība šonedēļ, balstoties risku izvērtējumā un Civilās Aviācijas aģentūras rekomendācijās, lidojumus uz Izraēlu un no tās ir atcēlusi, "airBaltic" individuāli apzina pasažierus un piedāvā alternatīvas lidojumu iespējas - citos datumos vai ar citām lidsabiedrībām.

Zilberts skaidroja, ka lidojuma atcelšanas gadījumā pasažierim pastāv iespēja arī atteikties no lidojuma pavisam un pieprasīt iegādātas biļetes naudas atmaksu, un ir pasažieri, kuri izmanto arī šādu iespēju.

Viņš akcentēja, ka "airBaltic" nav vienīgā lidsabiedrība, kas patlaban izpilda lidojumus no Telavivas, līdz ar to cilvēkiem, kuri atrodas Izraēlā, bet kuriem nav iegādātas biļetes lidojumam konkrēti ar "airBaltic", ir pieejami arī citu lidsabiedrību, piemēram, "Cyprus Airways", "EL AL", "Pegasus", "HiSky", "Virgin Atlantic", "Israir", "Ethoiopian pakalpojumi, lai valsti atstātu.

"Situācijā Izraēlā šobrīd ir ļoti mainīga, līdz ar ko "airBaltic" uzmanīgi tai seko līdzi, un nav izslēgts, ka lidojumu sarakstā uz Telavivu var būt izmaiņas arī pēc 15.oktobra," akcentē Zilberts, norādot, ka pasažieri ir aicināti pārbaudīt sava reisa statusu pirms lidojuma un izmaiņu gadījumā sazināties ar "airBaltic" zvanu centru.

LETA jau rakstīja, ka "Hamas" kaujinieki sestdien, 7.oktobrī, apšaudīja Izraēlu ar tūkstošiem raķešu, kā arī vairākās vietās iebruka Izraēlas teritorijā, nogalinot un nolaupot civiliedzīvotājus.

Kaujās ar palestīniešu islāmistu grupējumu "Hamas" kopš sestdienas nogalināti vismaz 169 Izraēlas karavīri, trešdien paziņojusi Izraēlas armija.

Armijas preses pārstāvis Daniels Hagari paziņoja, ka armija ir informējusi kritušo karavīru ģimenes locekļus, kā arī sazvanītas 60 nolaupīto un uz Gazas joslu aizvesto cilvēku ģimenes.

Bojāgājušo skaits piecas dienas ilgušajās nežēlīgajās kaujās starp grupējumu "Hamas" un Izraēlu naktī strauji pieauga, Izraēlai turpinot Gazas joslas bombardēšanu.

Palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" uzbrukumos Izraēlā nogalināto skaits ir sasniedzis 1200, savukārt Gazas joslas amatpersonas ziņoja, ka Izraēlas uzlidojumos Gazas joslai nogalināti vairāk nekā 950 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas