Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ĀM: Latvija atzinīgi vērtē Ukrainas panākumus reformu īstenošanā

Otrdien, 31. martā, Ukrainas Augstākās radas pieņemtie grozījumi par lauksaimniecības zemes aprites kārtību un pirmajā lasījumā atbalstītais likuma projekts par grozījumiem banku darbības regulēšanas mehānismu uzlabošanai ir nozīmīgs solis Ukrainas ciešākas integrācijas virzienā Eiropas Savienībā (ES), teikts Latvijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

"Par spīti dažādiem nopietniem izaicinājumiem Ukraina ir uzrādījusi ievērojamu progresu nepieciešamo reformu īstenošanā, kas atrunāts ES un Ukrainas Asociācijas līgumā un Dziļas un visaptverošas brīvās tirdzniecības nolīgumā. Minēto likumprojektu pieņemšana arī atvieglos Starptautiskā Valūtas fonda (SVF), ES un citu starptautisko donoru nepieciešamā finansiālā atbalsta piešķiršanu Ukrainai tālākai valsts modernizācijai reformu ceļā," norādīts ministrijas paziņojumā.

Līdz šim Ukrainā visa lauksaimniecības zeme ir bijusi valsts īpašumā, taču ar jauno grozījumu apstiprināšanu likums paredz zemes tirgus atvēršanu īpašumu iegādei Ukrainas privātpersonām no 2021. gada un Ukrainas juridiskajām personām no 2024. gada.

Latvija cer, ka nekavēsies grozījumu likumprojekta par banku darbības regulēšanas mehānismu uzlabošanu apstiprināšana otrajā lasījumā. Efektīvu banku darbības regulēšanas noteikumu pieņemšana ir daļa no SVF un ES priekšnoteikumiem finansiālā atbalsta saņemšanai, kā arī saņemtā atbalsta drošības nodrošināšanai, uzsver Ārlietu ministrija.

Top komentāri

VVZ
V
Ne ĀM te ko spriest un vērtēt! Te jāatceras Rainis, kurš ir teicis- "Nevajag bāzt savu degunu cita ķemertiņā, ja pašam savs pludo pāri malām!". Vērtētāji atradušies...
oskars
o
ko jus muldat ... zeme tiks arzemniekiem - bet Ukraina ir krahs ...
Latvju puika
L
Sekosim Ukrainas piemēram, apzagsim valsti tikpat sekmīgi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas