Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ameriks: Putina galvā ir plāns par Lielkrievijas izveidošanu

Krievijas prezidenta Vladimira Putina galvā ir plāns par Lielkrievijas izveidošanu, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andris Ameriks (GKR).

Pirmā reakcija par Krievijas iebrukumu Ukrainā politiķim esot bijis pārsteigums.

"Mēs rēķinājāmies ar dažādiem scenārijiem. Turklāt ASV jau pagājušā gada rudenī - oktobrī un novembrī - teica, ka situācija neizskatās laba. ASV izlūkdienestu informācija bija publiski pieejama. Mana pirmā reakcija bez šaubām bija pārsteigums par brutalitāti, kādā šis iebrukums tika īstenots un noris arī patlaban," sacīja deputāts.

Komentējot, vai Krievija izmanto Ukrainu, lai panāktu no NATO un ASV tā sauktās "drošības garantijas", kuras nedz NATO, nedz ASV nepiekritīs īstenot, EP deputāts sacīja, ka nedomā, ka tas ir saistīts ar kaut kādu dividenžu izspiešanu no NATO vai no Eiropas.

"Manuprāt, te ir nostrādājis vēsturiskais moments, Covid-19 pandēmija un breksits. Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam galvā ir "Great Russia" jeb Lielkrievijas izveidošana, kas apvienotu slāvu tautības cilvēkus," uzskata Ameriks.

Pēc viņa paustā, baltkrievi jau ir daļa no Lielkrievijas, pietrūkst tikai Ukrainas, kura nez kāpēc negrib būt daļa no Putina plāna. "Protams, tas saniknoja Kremli," piebilda politiķis.

Viņš arī uzskata, ka liela nozīme būs Ķīnai. "Ja mēs pieņemam, ka īstenojas sliktākais scenārijs un tiešām izveidojas absolūti no pārējās pasaules izolēta Lielkrievija, kas būs tās partneri? Mēs varam uzdot līdzīgu jautājumu par Ziemeļkoreju, kas ir tās partneri," sacīja Ameriks.

Viņš atgādina, ka divas lielākās ekonomikas ir ASV un Ķīna, Eiropa ir trešajā vietā. Ķīna patlaban vēro notiekošo un tās atbalsts vai tieši pretēji - atbalsta atteikums, lielā mērā ietekmēs mūsu kā eiropiešu dzīvi nākotnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas