Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Apbalvos pašvaldības policistus par cīņu ar Horvātijas futbola faniem

Rīgas domes drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdē šodien atbalstīts Rīgas pašvaldības policijas priekšnieka Jāņa Geduševa priekšlikums apbalvot 18 policistus par pašaizliedzīgu un veiksmīgu cīņu ar Horvātijas futbola kluba "Hajduk" faniem šā gada 28.jūlijā.

Saņemot informāciju par Horvātijas futbola kluba "Haiduk" fanu huligāniskajām darbībām, septiņi Rīgas pašvaldības policijas Centra rajona pārvaldes Tūrisma nodaļas un Sabiedriskās kārtības sargāšanas nodaļas darbinieki nekavējoties devās uz notikuma vietu. Fani Vecrīgā bija sākuši skaļi uzvesties, sist vasaras kafejnīcu traukus, taču policisti ļoti operatīvi un profesionāli veica "Hajduk" fanu novirzīšanu uz "Skonto" stadiona pusi.

Policisti izveidoja koridoru un agresīvi noskaņoto pūli pavadīja līdz Dzirnavu, Antonijas ielu krustojumam, kur, sastopot vietējo futbola līdzjutēju grupu, izcēlās masveida kautiņš. Savstarpējā kautiņa laikā tika izmantoti pirotehniskie izstrādājumi, vasaras kafejnīcu aprīkojums, vairāki citi bīstami priekšmeti, norādīja Geduševs.

Lai savaldītu trakojošo pūli un izbeigtu masu kautiņu, RPP darbinieki izsauca papildspēkus. Ieradās vēl seši policisti, kā arī piesteidzās četri darbu neuzsākušie darbinieki, kuru maiņa sākās vēlāk, bet kuri jau bija ekipēti un gatavi veikt pienākumus. Masveida nekārtību rezultātā galvas traumu guva viens RPP darbinieks, taču persona, kura uzbruka policijas darbiniekam, vēlāk tika aizturēta.

"Pateicoties minēto pašvaldības policijas darbinieku ātrajai, augsti profesionālajai un pašaizliedzīgajai rīcībai tika novērsti lielu mantisku zaudējumu un bojājumu īpašumiem draudi, kā arī novērsti masveida grautiņu un plašu masu nekārtību draudi," uzsvēra Geduševs. Tāpēc šodien atbalstīts lēmums visiem 17 drosmīgajiem policistiem piešķirt prēmiju 50% algas apmērā no RPP budžeta par tāda nozieguma novēršanu, kas varēja radīt būtisku kaitējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas