Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ārstu grupas vācot parakstus Belēviča demisijas pieprasīšanai

Atsevišķas ārstu grupas sākušas vākt parakstus veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) demisijas pieprasīšanai, pirmdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma pavēstīja Latvijas Ārstu biedrības priekšsēdētājs Pēteris Apinis.Viņš gan atteicās atklāt, kas ir šīs ārstu grupas, taču to vidū neesot Latvijas Ārstu biedrība.

Viņš arī atzina, ka neskaidrības dēļ veselības nozarē situācija esot nokaitēta un parakstu vākšana jau ir sākusies.Belēvičs pirmdien tiekas ar Latvijas Ārstu biedrības valdi. Apinis uzsvēra, ka ar ministru tiešā valodā nepieciešams pārspriest dažādas veselības nozarez aktualitātes, kas jau kļuvušas akūtas, jo apdraud Latvijas iedzīvotāju veselību.

Tikšanās reizē iecerēts pārrunāt problēmas, kas šobrīd skar veselības aprūpi, - izmeklējumu pieejamību pacientiem, obligāto veselības apdrošināšanas modeli, nepieciešamību mainīt pašreizējo Ārstniecības likumu un jauno ārstu rezidentūras iespējas, vēsta LETA.

Latvijas Ārstu biedrības valdes locekļi izvirzījuši vairākus tematus sarunai ar veselības ministru un sagatavojuši savu skatījumu un argumentus par katru no tiem: par apdrošināšanas medicīnu konceptuāli, "ko mēs katrs ar to saprotam", par nepieciešamajām izmaiņām likumdošanā, īpaši Ārstniecības likuma jaunas redakcijas nepieciešamību un nepieciešamām izmaiņām veselības pakalpojumu finansēšanas kārtībā, par grozījumiem Ministru kabineta noteikumos "Zāļu iegādes, uzglabāšanas, izlietošanas, uzskaites un iznīcināšanas kārtība ārstniecības iestādēs un sociālās aprūpes institūcijās".

Tāpat paredzēts runāt par ģimenes medicīnas aktualitātēm un problēmām, par Latvijas Ārstu biedrības attieksmi pret rezidentūras sadali, par likumu "Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas