Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Atjaunots finansējums zemessargu dienesta uzdevumu izpildes kompensācijām

Pirmdien, 8.aprīlī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Zemessardzes vadību, novada un rotas komandieriem un informēja, ka pēc viņa rīkojuma ir veikta budžeta pārdale Nacionālajos bruņotajos spēkos un zemessargu dienesta uzdevumu izpildei finansējums palielināts par gandrīz 150 000 latu, nedaudz pārsniedzot 2012.gada līmeni, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrijā.

"Tiek kārtotas nepieciešamās formalitātes, lai kompensācijām paredzētā nauda tiktu novirzīta šim mērķim, turklāt vidējais kompensācijas apjoms par vienu dienu pieaugs no 15 latiem līdz 17 latiem," uzsvēra A.Pabriks.

Tāpat viņš norādīja, ka papildu finansējums tiks piešķirts arī Zemessardzes apmācībām dalībai Eiropas Savienības kaujas grupā. "Dalība šajā projektā ir liels izaicinājums un tā pierādīs, cik Zemessardze ir gatava ne tikai valsts aizsardzības uzdevumu veikšanai, bet arī mūsdienu draudu novēršanai starptautiskā līmenī. Mūsu līdzdalība ir ļoti būtiska, lai vairotu zināšanas, palielinātu kaujas spējas un kā dalībvalsts nostiprinātos Eiropas Savienībā," sacīja A.Pabriks, aicinot zemessargus ļoti rūpīgi gatavoties šī uzdevuma izpildei.

A.Pabriks pateicās zemessargiem par atbalstu sabiedrībai, kas saistīts gan ar zemledus makšķernieku glābšanu, pazudušo personu meklēšanu un citu uzdevumu veikšanu. Viņš uzsvēra, ka Zemessardzes potenciāls šajā jomā vēl nav izsmelts un tādēļ tiek veidota kiberaizsardzības vienība, kas Zemessardzei dotu iespēju iesaistīties arī šādu 21.gadsimta draudu novēršanā.

Ministrs norādīja, ka aizsardzības sistēmai piešķirtais finansējums ir nepietiekams, lai veiktu apjomīgus ekipējuma iepirkumus Zemessardzes vajadzībām, taču tiek meklētas iespējas, kā nomainīt bojāto ekipējumu un plānoti atsevišķi nelieli iepirkumi. Tāpat šogad plānots pilotprojekts, kurā notiks Zemessardzes rīcībā esošo Bandvagen 206 tipa visurgājēju automašīnu modernizācija un izvērtētas tālākās transporta vienību modernizācijas iespējas.

Ministrs ar zemessargiem pārrunāja arī jautājumus, kas saistīti ar atbalsta sniegšanu Jaunsardzei, kā arī virkni tēmu, kas saistītas ar zemessargu ikdienas darbu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas