Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atlaiž Daugavas stadiona un tenisa centra Lielupe valdes locekli Martinsonu

Pirmdien, 11. martā, izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieks un Sporta departamenta direktors Edgars Severs pieņēma lēmumu atstādināt VSIA Kultūras un sporta centrs Daugavas stadions un SIA Tenisa centrs Lielupe valdes locekli Elmāru Martinsonu sakarā ar uzticības zaudēšanu, portālu Diena.lv informēja ministrijā. Lai nodrošinātu tiesību aktiem atbilstošu Daugavas stadiona un tenisa centra Lielupe pārvaldību un kapitālsabiedrību institūciju rīcībspēju, par valdes locekli ir iecelts Latvijas Vieglatlētikas savienības bijušais prezidents Guntis Zālītis.

Neuzticība Martinsonam kā kultūras un sporta centra Daugavas stadions valdes loceklim izteikta saistībā ar identificētajiem trūkumiem Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansētā projekta Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē pārvaldībā. Konstatēti trūkumi ar projekta īstenošanu saistītu stratēģisku lēmumu pieņemšanā un komunikācijā ar iesaistītajām sporta organizācijām.

Biedrība Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) vērsa uzmanību uz problēmām komunikācijā ar Daugavas stadiona valdi. 2019. gada 5. februāra vēstulē Izglītības un zinātnes ministrijai LOK norādīja, ka sporta organizācijām netiek sniegta objektīva informācija par projektu, kā arī netiek uzklausīti sporta organizāciju deleģētie eksperti un pārstāvji. Šā gada 25. februārī IZM notikušajā sanāksmē arī citas sporta organizācijas norādīja uz nepilnībām projekta vadībā un sporta organizāciju interešu neievērošanu. Komunikācija ar visām iesaistītajām pusēm un it īpaši ar sporta nozari ir izšķiroši svarīga šī projekta virzībā, lai nodrošinātu sekmīgu projekta īstenošanu, iekļaujoties paredzētajā finansējumā un laika grafikā, kā arī sasniedzot Eiropas finansējuma saņemšanai izvirzītos nosacījumus un rezultatīvos rādītājus.

Neuzticība Martinsonam kā tenisa centrs Lielupe valdes loceklim izteikta saistībā ar identificētajiem trūkumiem Valsts kontroles revīzijas Ko iegūstam no 11,5 miljoniem eiro tenisā? ieteikumu ieviešanas procesā, kā arī valdes novēloti uzsāktajiem pasākumiem iekšējās kontroles sistēmas pilnveidei, maksas pakalpojumu cenrāža aktualizēšanai, kā arī tenisa centra ilgtermiņa klientu un sadarbības partneru piesaistei, lai nodrošinātu sekmīgu un uz rezultātu vērstu tenisa centra darbību pēc rekonstrukcijas projekta otrās un trešās kārtas pabeigšanas.

Pamatojoties uz Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 31. panta astotās daļas 2. punktu, ar 2019. gada 11. martu par VSIA Kultūras un sporta centrs Daugavas stadions un SIA Tenisa centrs Lielupe valdes locekli ir iecelts Guntis Zālītis, kurš atbilst šo amatu ieņemšanai nepieciešamajiem profesionalitātes un kompetences kritērijiem. Viņš šos pienākumus pildīs līdz brīdim, kamēr normatīvajos aktos noteiktajā valdes locekļu nominēšanas kārtībā tiks izvēlēts Daugavas stadiona un tenisa centra Lielupe valdes loceklis. 

Vienlaikus IZM izskatīšanai Ministru kabinetā virzīs priekšlikumus sporta nozares kapitālsabiedrību pārvaldības pilnveidošanai, tai skaitā izvērtējot atsevišķu kapitālsabiedrību apvienošanas lietderību.

Top komentāri

Ar tādu uzvārdu turpmāk nevarēs
A
būt uzticams
Klara Zilpauša
K
Izskatīgs vīrietis. Tādu interesē tikai paša naudas problēmas...
aptiekārs
a
Nestabils un mainīgs stāvoklis tādiem locekļiem-te tu esi augšā,te jau lejā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas