Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Autozādzību vairāk, garnadži – gudrāki

Pēdējo divu gadu laikā sācis pieaugt Latvijā nozagto transportlīdzekļu skaits. TOP 3 zagļu iecienītākās auto markas gan nemainās, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Vairākus gadus Latvijā nozagto transportlīdzekļu skaits samazinājās, tomēr pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2014. gadu, vērojams zādzību skaita pieaugums. Proti, pērn kopumā Latvijā nozagti 1048 transportlīdzekļi, kas ir par 66 vairāk nekā 2014. gadā, kad valstī tika nozagti 982 braucamie, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) Informācijas centra apkopotie dati.

Savukārt 2013. gadā valstī garnadžu rokās bija nonākuši 932 transportlīdzekļi. Jau pagājušā gada vidū policija pauda satraukumu par pieaugošo zādzību skaitu, jo 2015. gada piecos mēnešos tika nozagta 421 automašīna, kas bija par 14% vairāk nekā 2014. gadā pirmajā pusē.

Zagļu iecienītāko transportlīdzekļu topā pirmās divas vietas arvien paliek nemainīgas. Volkswagen un Audi markas automašīnas jau gadiem ilgi ir zagļu iecienītākās. Pagājušajā gadā kopumā valstī nozagti 270 Volkswagen, kas gan ir par sešām mazāk nekā 2014. gadā šajā pašā laika periodā, bet nozagto Audi markas automašīnu skaits 2015. gadā palielinājās par 19 – līdz 153 auto.

Savukārt trešajā vietā pēc gada ilgas prombūtnes ir atgriezušās BMW markas automašīnas. Pēdējos gados visvairāk zagto automašīnu topa trešajā vietā Toyota mainās ar BMW.

2015. gadā valstī kopumā nozagti 122 BMW, bet 2014. gadā – 67, līdz ar to nozagto automašīnu skaits ir teju dubultojies.

Ceturto vietu ieņem zagļu vidū populārās Toyota markas automašīnas. Pērn zagļiem izdevies nozagt 106 sīs markas spēkratus, kas arī ir vairāk nekā 2014. gadā (97).Vēl var minēt, ka 2014. gadā tikai pirmajās divās vietās ierindojās auto markas ar vairāk nekā simts nozagtiem spēkratiem, savukārt 2015. gadā šo robežu pārsniedza zagļu iekārotāko automašīnu sarakstā jau pirmajās četrās vietās nokļuvušās markas.

Gada laikā pieaudzis Mercedes zādzību skaits, proti, ja 2014. gadā tika nozagtas 37 mašīnas, tad 2015. gadā tās bija jau 50.

Nedaudz palielinājies arī nozagto opeļu skaits. Visbiežāk zagto automašīnu topā pērn iekļuvuši Volvo (27), Renault (13) un VAZ (13). Toties Honda ir zagtas mazāk. Ja 2014. gadā nozagtas 62 hondas, tad 2015. gadā – 44.

Pērn nozagts arī viens Bentley un deviņi Porsche.

Visu rakstu Autozādzību vairāk, garnadži – gudrāki lasiet 15. janvāra laikrakstā Dienas Bizness. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas