Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Baložos no decembra par 2,9% samazināsies siltuma tarifs

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) 24.oktobrī apstiprinājusi iesniegtos SIA Baložu komunālā saimniecība pašas noteiktos siltumenerģijas tarifus. Tā rezultātā Baložos no 1.decembra siltumenerģijas gala tarifs tās lietotājiem būs par 2,9% mazāks jeb 61,57 EUR/MWh.

Saskaņā ar SPRK iesniegto un apstiprināto plānu šāds siltumenerģijas gala tarifs spēkā būs līdz 2021.gada 31.janvārim.

Savukārt no 2021.gada 1.februāra tas kļūs vēl mazāks – 57,15 EUR/MWh.

Tarifu samazinājums saistāms ar Baložu komunālā saimniecība iepirktās siltumenerģijas izmaksu samazinājumu. Siltumenerģija tiek iepirkta no SIA Baložu siltums, kurai SPRK arī 24.oktobrī apstiprināja pašas noteikto (piedāvāto) saražotās siltumenerģijas tarifu, kas par 3,2% samazinājies dabasgāzes cenas samazinājuma dēļ.

SPRK, izvērtējot Baložu siltums un Baložu komunālā saimniecība iesniegtos siltumenerģijas tarifus, secināja, ka tie ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

Ņemot vērā, ka ir iespējamas iepirktās siltumenerģijas cenas izmaiņas, SPRK šogad 27.septembrī Baložu komunālā saimniecībai piešķīra atļauju pašai noteikt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus. Tas komersantam ļāva savlaicīgi reaģēt uz šīm cenu izmaiņām, lai noteiktu jaunus tarifus, kas atbilst ekonomiski pamatotām izmaksām.

Ja mainās tarifus ietekmējošie faktori vai komersants neievēro normatīvos aktus vai SPRK lēmumus, SPRK var ierosināt tarifa pārskatīšanu vai atcelt šo lēmumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas