Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Beļģijas ārlietu ministrs: Latvija ir uz pareizā ceļa, lai kļūtu par eirozonas dalībvalsti

Piektdien, 10.maijā, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs divpusējā vizītē uzņēma Beļģijas Karalistes premjerministra vietnieku, ārlietu, ārējās tirdzniecības un Eiropas lietu ministru Didjē Reindersu, kurš apstiprināja, ka Latvija ir uz pareizā ceļa, lai kļūtu par eirozonas 18. dalībvalsti. Latvijas ārlietu ministrs saņēma arī Beļģijas atbalstu Latvijas centieniem pievienoties Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai (OECD), portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

Sarunā ar D.Reindersu Latvijas ārlietu ministrs pauda gandarījumu par abu valstu ciešo politisko dialogu un savstarpējās tirdzniecības straujo izaugsmi, 2011.gadā tirdzniecības apgrozījumam palielinoties par 64%, un 2012.gadā - par 7,5%, kā arī pieaugošajām Beļģijas investīcijām Latvijas uzņēmumos. Abi ministri izteica vēlmi padziļināt divpusējās attiecības un sadarboties vēl plašāk. Tika uzsvērta veiksmīgā Beniluksa un Baltijas valstu sadarbība un iespējas to paplašināt uz citām valstu grupām, kas ir īpaši svarīgi koordinējot nostājas Eiropas Savienības un starptautiskās dienaskārtības jautājumos. Nākamo ārlietu ministru sanāksmi 2013.gada rudenī organizēs Latvija.

E.Rinkēvičs ar Beļģijas kolēģi pārrunāja Latvijas virzību uz pievienošanos eirozonai un pateicās D.Reindersam par to, ka viņš dalījās ar Beļģijas pieredzi eiro ieviešanas jautājumos, piektdien Stokholmas Ekonomikas augstskolā Rīgā nolasot lekciju par Eiropas Savienības vienotās valūtas ieviešanas izaicinājumiem un iespējām.

Abi ministri pārrunāja arī jautājumus, kas skar Austrumu partnerību un Eiropas Savienības attiecības ar Armēniju, Azerbaidžānu, Baltkrieviju, Gruziju, Moldovu, Ukrainu un Centrālāzijas reģionu, kur Beļģija augstu vērtē Latvijas ekspertīzi. E.Rinkēvičs apliecināja Latvijas interesi dalīties pieredzē ar Beļģiju šajos jautājumos, kā arī pauda interesi pat Beļģijas ekspertīzi Āfrikas, Tuvo Austrumu, Sīrijas u.c. jautājumos.

"Kopš 2004.gada esam partneri ne tikai Eiropas Savienībā, bet arī NATO," sarunas noslēgumā  uzsvēra E.Rinkēvičs un pateicās Beļģijai, ka tā bija pirmā valsts, kas nodrošināja Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas funkcijas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas