Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Bezdarba līmenis Latvijā samazinās līdz 11,7%

Bezdarba līmenis Latvijā samazinājies līdz 11,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, un tas ir par 0,1 procentpunktu mazāk, salīdzinot ar augusta beigām, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras apkopotie operatīvie dati.

Pašlaik NVA uzskaitē ir 132 866 bezdarbnieki, un tas ir par 1309 mazāk, salīdzinot ar augusta beigām.

Viszemākais bezdarba līmenis joprojām ir Rīgas reģionā ‒ 8,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita. Tam seko Kurzeme (12,3%), Zemgale (12,7%) un Vidzeme (13,2%), taču visaugstākais bezdarba līmenis joprojām ir Latgales reģionā, kur tas veido 19,7% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem.

NVA dati liecina, ka septembrī visos reģionos samazinājies bezdarba līmenis. Visstraujākais samazinājums – par 0,3 procentpunktiem – vērojams Latgalē, par 0,2 procentpunktiem bezdarba līmenis sarucis Kurzemē un Zemgalē, savukārt Rīgas reģionā un Vidzemē tas samazinājies par 0,1 procentpunktu.

No pilsētām viszemākais bezdarba līmenis ir Rīgā (8,3%), Ventspilī (9%) un Jelgavā (9%), savukārt visaugstākais bezdarba līmenis joprojām ir Rēzeknē (17,8%).

NVA dati liecina, ka no pilsētām septembrī visvairāk bezdarba līmenis sarucis Jēkabpilī – par 0,3 procentpunktiem. Liepājā un Daugavpilī tas samazinājies par 0,2 procentpunktiem, Ventspilī, Rēzeknē, Valmierā un Jelgavā – par 0,1 procentpunktu. Rīgā kopš septembra sākuma bezdarba līmenis palicis nemainīgs, savukārt Jūrmalā tas pieaudzis par 0,1 procentpunktu.

Augusta beigās Latvijā bezdarba līmenis bija 11,8%, un kopumā NVA uzskaitē bija 134 176 bezdarbnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas