Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Borovkovs: Pie atbildības saucamo sarakstā Lembergam jābūt ceturtā simta beigās

Pie atbildības saucamo personu sarakstā Ventspils mēram Aivaram Lembergam ("Latvijai un Ventspilij!") jābūt trešā vai ceturtā simta beigās, intervijā žurnālam "Kapitāls" akcentē Latvijas Juristu biedrības prezidents Aivars Borovkovs."Ja aplūkojam lietas, kas notikušas kopš neatkarības atjaunošanas, tad ļoti daudz personu droši vien būtu saucamas pie atbildības par to, ko un kā viņas darījušas.

Starp citu, Lembergu es redzu šī saraksta trešā vai ceturtā simta pašās beigās. Protams, citu skaitā arī viņš, taču sodīto soliņa pašā galā," norāda jurists."Daudzi izrādījās tik gudri, ka, kaut ko ''nohamījot'', spēlēja pēc starptautiskajiem noteikumiem - nopirka, acumirklī pārdeva, un līdz ar to par viņiem neviens nerunā. Viss! Ventspils komandas kļūda - viņi uzreiz neuzsita gaisā, bet izdomāja, ka var un grib šo biznesu paši attīstīt. Tik ciniski un ironiski par šīm lietām iespējams runāt."Vērtējot uzņēmējdarbības vidi Latvijā, Borovkovs akcentē, ka agri vai vēlu ikviens nonāk pie secinājuma, ka, piemēram, finanšu administrēšanas sadaļa ir netaisnīga. Ofšori esot radušies ne no vieglas dzīves.Kā stāsta Borovkovs, kurš nodarbojas arī ar nodokļu konsultācijām, "treknajos gados" Latvija sāka tuvoties situācijai, kad uzņēmēji nāca ārā no ēnu ekonomikas zonas. "Sāka veidoties ideāla situācija, jo tajā brīdī, kad 15% slieksnis tika sasniegts, tas izrādījās samērīgs - samaksā savus 15% un nav jāshēmo, nav jātērē nauda, citi resursi un jādomā, kā uzturēt kaut kādus ofšorus. Esi samaksājis nodokļus un dzīvo droši. Taču te atkal nebija kādam miera, vajadzēja visu šo sačakarēt. Attaisnojami, ja tā noticies dumjības dēļ, taču man ir skumjas aizdomas, ka tas nav norisinājies dumjības dēļ, bet gan dēļ apsvēruma, ka labāk ''sačakarēt'' visu šo uzņēmēju vidi Latvijā."Jurists salīdzina politiku un reketu - 90.gados rekets neaiztika cilvēkus, kuri nepārkāpa likumu, bet tos, kuri mēģināja "kaut ko šmugulēt". Tagad cilvēki nonāk pie atziņas, ka jāiet politikā, jo citādāk neko nevar darīt. Sanāk, ka politika aizvietojusi 90.gados apkarotos "jumtus".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas