Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Decembrī, janvārī un februārī cena par siltumu Rīgā būs mazāka

Aukstākajos ziemas mēnešos - decembrī, janvārī un februārī - Rīgā siltuma cena būs mazāka, informē AS Rīgas siltums

Rīgas siltuma siltuma cena decembrī attiecībā pret novembri samazinās par 1,6%, un tā ir 57,40 eiro par par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Siltuma cena samazinās, jo samazināta AS Latvijas Gāze dabasgāzes tirdzniecības cena. 

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2013.gada maija lēmumam, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai, siltumenerģijas cena var gan samazināties, gan palielināties. 

Uzņēmuma Rīgas siltums Informācijas daļas vadītāja Linda Rence informē, ka iepriecinošas ir arī Latvijas Gāzes prognozes rīdziniekiem par dabasgāzes tirdzniecības cenu nākamajiem diviem mēnešiem, proti, tiek prognozēts, ka janvārī un februārī dabasgāzes tirdzniecības cena būs 277,46 eiro par 1000 normālkubikmetriem, attiecīgi siltumenerģijas cena janvārī un februārī prognozējama 56,47 eiro par megavatstundu jeb vēl par 1,6% mazāka nekā decembrī. 

Siltumenerģijas cena Rīgā decembrī ir zemākā Baltijas valstu galvaspilsētās. Tā ir par 8% zemāka nekā Tallinā un par 13% zemāka nekā siltumenerģijas cena Viļņā. 

Rīgas siltums ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir ap 900 kilometriem, no kuriem 74% ir AS Rīgas siltums" īpašumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas