Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Deviņgadīgo Dāvi ceļā uz operācijas vietu Amerikā pavadīs arī divi Latvijas ārsti

Deviņgadīgo Dāvi uz operācijas vietu Amerikā Filadelfijas Bērnu klīnikā ceļā pavadīs divi ārsti un mamma, informē bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Telefoniski klīnika apliecinājusi, ka būs gatava Dāvi uzņemt, tikko saņems naudas pārskaitījumu. Piektdien plānots, ka tiks saņemts valsts novirzītais finansējums operācijai un nauda tiks pārskaitīta uz kontu klīnikai ASV.

"Paralēli ir noticis ārstu konsīlijs, kā puiku transportēs. Līdzi brauks divi ārsti - reanimatologs un ārstējošais bērnu ķirurgs, lai nodrošinātos pret dažādām situācijām. Lidojums būs ar parasto lidmašīnu. Ārsti uzskata, ka zēna stāvoklis to pieļauj, bet neviens nezina, kā šķidrums, kas krājas vēderā, reaģēs uz spiedienu, tāpēc ir jānodrošinās," teica Dambiņa. Vēl nav skaidrs, cik ilgi klīnikā uzturēsies Latvijas ārsti un vai viņi varēs novērot operāciju.

"Braukšana varētu būt nākamajā nedēļā," sacīja Dambiņa. Pašlaik vēl biļetes neesot rezervētas, bet tiekot sekots līdzi, vai tās būs pieejamas. Tā kā vēl neesot Ziemassvētku laiks, biļetes vēl ir pieejamas. Tāpat tiek risināts jautājums ar aviokompāniju, lai ārsti varētu līdzi ņemt ārstēšanai nepieciešamos priekšmetus un zāles.

Jau ziņots, ka Dāvja ārstēšanai iedzīvotāji saziedoja 241 020 eiro, bet valsts novirzīs 100 000 eiro. Ziedojumu vākšana tika sākta pēc tam, kad Nacionālais veselības dienests atteica finansiālu atbalstu. Dāvis ir pirmais pacients, kuram nepieciešams doties ārpus Eiropas Savienības un Eiropas ekonomikas zonas.

Dāvim konstatēta smaga kombinēta patoloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem, kā dēļ veidojas neatgriezeniski vielmaiņas traucējumi un iestājas imūndeficīta sindroms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas