Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju apmierināti ar valdības atbildes reakciju uz Krievijas karu Ukrainā

Divas trešdaļas jeb 66% Latvijas iedzīvotāju ir apmierināti ar valdības atbildes reakciju uz Krievijas īstenoto karu Ukrainā, savukārt nedaudz vairāk nekā puse jeb 53% ir apmierināti ar Eiropas Savienības (ES) atbildes reakciju, liecina 2022.gada vasaras Eirobarometra aptauja.

Gandrīz puse jeb 47% aptaujas dalībnieku pauduši bažas, ka Krievijas īstenotais karš varētu vērsties plašumā un turpināties arī Latvijā, 39% respondentu atzīmējuši, ka baidās no atomkara izcelšanās, bet 29% Latvijas iedzīvotāju norādījuši uz bailēm, ka karš varētu nest lielu ekonomisku krīzi un skart arī citas valstis Eiropā.

Pārliecinoši lielākā daļa jeb 91% Latvijas iedzīvotāju atzīmējuši, ka karš Ukrainā ir spēcīgi ietekmējis valsts ekonomiku, savukārt 64% norādījuši, ka personiski jutuši šī kara ietekmi finansiālā ziņā.

Vienlaikus 58% respondentu pauduši neapmierinātību ar valdības pieņemtajiem mēriem Covid-19 pandēmijas apkarošanā, savukārt 51% aptaujas dalībnieku pauduši apmierinātību ar ES rīcību Covid-19 pandēmijas laikā.

Situāciju valsts ekonomikā kā sliktu raksturojuši 73% Latvijas iedzīvotāju, 24% atzīmējuši, ka tā ir laba, bet 3% nemācēja atbildēt uz šo jautājumu.

Runājot par nodarbinātību nākamajos 12 mēnešos, 43% aptaujāto norādījuši, ka situācija būs tāda pati, kā patlaban, 34% atzīmējuši, ka situācija būs sliktāka, bet 14% respondentu uzskata, ka situācija uzlabosies.

Ekonomiskās situācijas Latvijā pasliktināšanos nākamajos 12 mēnešos sagaida 60% iedzīvotāju, 25% respondentu atzīmējuši, ka tā paliks nemainīga, savukārt 10% uzskata, ka ekonomiskā situācija kļūs labāka.

Vairāk nekā divas trešdaļas jeb 69% Latvijas iedzīvotāju finansiālo situāciju savā mājsaimniecībā raksturo kā labu, bet 30% - kā sliktu, savukārt 1% aptaujas dalībnieku norādījuši, ka nezina.

Tāpat aptauja rāda, ka 56% Latvijas iedzīvotāji uzticas ES, savukārt 33% tai neuzticas. Latvijas valdībai neuzticas 64% iedzīvotāju, savukārt uzticas - 30%. Saeimai neuzticas 71% aptaujas dalībnieku, bet tai uzticas 22% respondentu.

LETA jau rakstīja, ka 78% eiropiešu atbalsta ekonomiskās sankcijas, ko ES piemēro Krievijas valdībai, uzņēmumiem un privātpersonām, liecina 2022.gada vasaras "Eirobarometra" aptauja.

"Eirobarometra 2022.gada vasaras standartaptauja" notika no 17.jūnija līdz 17.jūlijam klātienes aptauju un tiešsaistes sarunu veidā. 27 dalībvalstīs aptaujāti 26 468 ES pilsoņi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas