Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dzelzceļa kravu pārvadājumu apmērs divos mēnešos samazinājies par 35,6%

Dzelzceļa kravu pārvadājumu apmērs šogad pirmajos divos mēnešos Latvijā samazinājies par 35,6% salīdzinājumā ar 2022.gada attiecīgo periodu un bija 2,787 miljoni tonnu, liecina Satiksmes ministrijas apkopotie dati.

Tostarp starptautisko pārvadājumu apmērs veidoja 2,555 miljonus tonnu, kas ir kritums par 37,9%, salīdzinot ar pagājušā gada pirmajiem diviem mēnešiem, bet iekšzemes pārvadājumu apmērs pieaudzis par 7,9% - līdz 232 000 tonnu.

Ministrijas apkopotā informācija liecina, ka tranzīta kravu apmērs 2023.gada pirmajos divos mēnešos veidoja 2,309 miljonus tonnu, kas ir par 37,3% mazāk nekā pagājušā gada pirmajos divos mēnešos.

Tostarp dzelzceļa tranzīta kravu apmērs caur ostām šogad pirmajos divos mēnešos veidoja 2,192 miljonus tonnu, kas ir par 27,6% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, bet sauszemes tranzīts caur Latvijas teritoriju - 117 000 tonnu, kas ir samazinājums 5,6 reizes.

Satiksmes ministrijā atzīmē, ka dzelzceļa kravu samazinājums bija minerālmēslu, ogļu, naftas produktu un kokmateriālu segmentos. Vienlaikus par 13% ir palielinājies labības kravu apgrozījums, par 34% - melno metālu kravu apgrozījums un par 23% pieaudzis rūdas kravu apgrozījums.

"Pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā "Latvijas dzelzceļš" meklē jaunas iespējas, lai piesaistītu papildu kravas un īstenotu jaunus pakalpojumus," piebilst ministrijā.

Jau vēstīts, ka 2022.gadā Latvijā dzelzceļa kravu pārvadājumu apmērs samazinājās par 1,7% salīdzinājumā ar 2021.gadu un bija 21,588 miljoni tonnu, tostarp pērn pirmajos divos mēnešos dzelzceļa kravu pārvadājumu apmērs bija 4,329 miljoni tonnu.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas