Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

EZA sākusi vērtēt Pfizer/Biontech vakcīnas lietošanu bērniem vecumā no 12 līdz 15 gadiem

Eiropas Zāļu aģentūras (EZA) sākusi vērtēt Pfizer/Biontech Covid-19 vakcīnas Comirnaty lietošanu bērniem vecumā no 12 līdz 15 gadiem, informēja Zāļu valsts aģentūra (ZVA).

EZA Zāļu reģistrācijas komiteja veiks paātrinātu datu vērtēšanu, ko iesniedzis uzņēmums, kurš ir reģistrējis vakcīnu "Comirnaty". Komiteja veiks pašlaik notiekoša liela mēroga klīniskā pētījuma, kurā piedalījās pusaudži no 12 gadu vecuma, rezultātu vērtēšanu, lai izlemtu, vai ieteikt indikācijas paplašināšanu.

Pēc tam komitejas atzinums tiks nosūtīts Eiropas Komisijai juridiski saistoša gala lēmuma pieņemšanai, kas būs piemērojams visās ES dalībvalstīs.

Pfizer/Biontech vakcīna Comirnaty ES tika reģistrēta 2020.gada decembrī.

Vācijas vakcīnu ražotājs BioNTech un tā ASV partneris Pfizer aprīļa beigās iesnieguši pieteikumu EZA, lūdzot apstiprināt kopīgi izstrādātās Covid-19 vakcīnas izmantošanu 12 līdz 15 gadus vecu bērnu vakcinācijā. Paziņojot par pieteikumu, uzņēmumi norādīja, ka šī soļa ietvaros pastāvošais apstiprinājums varētu tikt pielāgots un paplašināts, attiecinot to uz gados jaunāku cilvēku vecumgrupu.

Vakcīnas ražotāji iepriekš vēstīja, ka klīniskajos izmēģinājumos ASV apstiprināts, ka vecumgrupā no 12 līdz 15 gadiem vakcīnas efektivitāte ir 100%.

Jau ziņots, ka EZA otrdien paziņoja, ka sākusi izskatīt arī Ķīnas uzņēmuma Sinovac izstrādāto Covid-19 vakcīnu, lai novērtētu tās efektivitāti un drošumu, kas ir pirmais solis uz tās iespējamu apstiprināšanu izmantošanai Eiropas Savienībā (ES).

Pievienota 7.-8.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas