Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Fonds Viegli uzsāk pētījumu, kurā aicina piedalīties visus Latvijas iedzīvotājus

Imanta Ziedoņa fonds Viegli kopā ar Latvijas Universitātes profesoriem, apbalvojuma Laiks Ziedonim laureātiem zinātnē - Vjačeslavu Kaščejevu un Jurģi Šķilteru – aicina Latvijas iedzīvotājus iesaistīties projektā Telpas pavasaris un piedalīties pētījumā, lai kopīgi rastu atbildi uz jautājumu: "Kā Latvijas iedzīvotāji uztver vietu, kurā viņi dzīvo?", portālu Diena.lv informēja fonda pārstāvji. 

“Šis pētījums ļaus rekonstruēt izpratni par to, kas dažāda vecuma cilvēkiem ar atšķirīgām dzīvesvietām, interesēm un pasaules skatījumu ir Latvija. Otrkārt, pētījums ir daļa no fascinējošas akcijas, lai pievērstu uzmanību tam, cik būtiska ir telpas un vides uztvere un apzināšanās,” ideju skaidro pētījuma vadītājs, Latvijas Universitātes profesors Jurģis Šķilters.

Pētījums būs īpašs, jo karšu zīmēšanas uzdevums, kuru pētnieki izmantos, līdz šim Latvijā šādiem pētnieciskajiem nolūkiem nav izmantots un ir unikāls arī starptautisko pētījumu kontekstā. Savāktie dati un to analīzē gūtie rezultāti ļaus secināt, kā mūsu telpas uztvere saistīta ar emocijām, dzīvesvietu un piederību konkrētai vietai. Tas ir būtiski, jo piederība veicina atbildību, atbildība rada iesaistīšanos, iesaistīšanās – spēju mainīt un ietekmēt vidi un vietu visapkārt – lokāli un arī globāli.

Pētījumā var piedalīties ikviens, aizpildot anketu un veicot zīmēšanas uzdevumu. Pētījuma anketa un skaidrojums pieejams interneta vietnē http://pavasaris.fondsviegli.lv/.

Projekta Telpas pavasaris mērķis ir veikt pētījumu par to, kā Latvijas iedzīvotāji uztver vietu, kurā viņi dzīvo, kā arī veicināt jauniešu radošo potenciālu un rūpes par Latviju, tās vidi un telpu, tāpēc projekta ietvaros martā četrās Latvijas pilsētās – Dobelē, Valmierā, Kuldīgā un Rēzeknē – notiks ziemas radošās nometnes 9.-12. klašu jauniešiem. Nometnēs būs lekcijas par kartēm, dažādi uztveres un radošie uzdevumi un tikšanās ar fonda Viegli mūziķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas