Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: 11.novembra krastmalu rotās teju 16 metrus augsta egle

Rīgā, 11.novembra krastmalā, pacelsies 15,5 metrus stāva un ap 45 gadus veca Ziemassvētku egle, kas izraudzīta SIA Rīgas meži piederošajā Tīreļu mežniecībā.

Egli šodien izraudzījās Rīgas domes vadība kopā ar Rīgas mežu pārstāvjiem un 6.klases skolēniem no Rīgas centra humanitārās vidusskolas. Šie paši jaunieši pavasarī piedalījās jauno eglīšu stādīšanā Olainē. Arī Tīreļu mežniecībā pēc pilsētas egles izraudzīšanas tradicionāli šodien tika iestādīti 80 egļu stādi.

Kopumā jaunieši apskatīja piecas egles, starp tām izvēloties 15,5 metrus staltu egli. Kā aģentūrai LETA pastāstīja skolnieces Beatrise un Patrīcija, viņas raudzījušās, lai egle būtu pēc iespējas kuplāka. "Galvenais, lai ir kupla. Caurumaina nav tik smuki," pauda meitenes.

Visi jaunieši bija tērpušies rūķu cepurēs un sagādāja arī priekšnesumu, pie izvēlētās egles nodziedot divas Ziemassvētku dziesmas. Skolēni pauda prieku par pirmo sniegu, kas uzkritis tieši egles izraudzīšanās dienā, un atzina, ka jau izjūt svētku tuvošanos.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas mežu pārstāvis Edgars Vaikulis, šodien izraudzītā svētku egle varētu būt ap 45 gadus veca, kas esot lietaskoka vecums. Savukārt Rīgas mežu mežsargs Ainārs ar speciālu ierīci izmērīja izvēlētās egles augstumu, noskaidrojot, ka tā ir teju 16 metru stalta. Viņš pastāstīja, ka Rīgas mežniecībā egles mēdz sasniegt pat 35 metru augstumu.

Pērn Tīreļu mežniecībā tika izraudzīta arī egle, kas no Latvijas tika dāvināta Briselei. Tā bija 18 metrus augsta un ap 50 gadus veca.

Vaikulis pastāstīja, ka kopumā Latvijas mežos egles ir reti sastopamas, līdz pat 70% mežu audzes veido priedes. "Latvijas mežos egļu ir maz un tās pašas cilvēka stādītas," pastāstīja Rīgas mežu pārstāvis. Pilsētas Ziemassvētku egle katru gadu tiek izraudzītas tieši Tīreļu mežniecībā, jo šeit to esot visvairāk - savulaik tās tika iestādītas papīfrabrikas vajadzībām, pastāstīja Vaikulis.

Šogad mežniecībā tika izraudzīta tikai svētku egle 11.novembra krastmalai. Doma laukumā tā jau ir izvietota, un to iepriekš izvēlējās Rīgas mežu pārstāvji. Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S), Doma laukumā egle šogad izvietota agrāk, lai laicīgi tajā paspētu izvietot arī Ziemassvētku tirdziņa namiņus. "Ziemassvētku tirgus bez egles būtu kaut kā jocīgi," atzina Ušakovs.

Katru gadu ikviens Latvijas iedzīvotājs ir tiesīgs nocirst vienu eglīti Ziemassvētkiem valsts mežos. Rīgas mežu teritorijās to aicina nedarīt.

11.novembra krastmalā šodien izvēlētā egle, jau sapušķota, tiks izvietota, sagaidot Pirmo adventi. Tradicionāli tās pilsētā stāv līdz Zvaigznes dienai 6.janvārī.

Egles izraudzīšanās pasākums saistīja lielu mediju uzmanību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas