Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

FOTO: Latvijas SIA LSC kuģa apkalpe Karību jūrā izglābusi zvejniekus

Pirmdienas naktī, atrodoties Karību jūras līcī netālu no salas Alta Vela, LSC kuģa Elandra Redwood komanda saņēma mayday signālu, kas liecina par dzīvību apdraudošu situāciju nosūtītajās koordinātās. Sekojot jūrniecības protokolam, Elandra Redwood komanda kā vistuvāk esošais kuģis devās uz iesūtītajām koordinātēm, veicot glābšanas operāciju, portālu Diena.lv informē Vitol pārstāve Elīna Korba.

Tuvojoties norādītajai lokācijai, kuģa apkalpe pamanīja nelielā zvejas laivā  trīsdreifējošus cilvēkus. Kuģa kapteinis Mihails Filipjonoks pieņēma lēmumu sākt glābšanas operāciju. Tās laikā kuģis veica manevrēšanu, lai spētu piekļūt zvejas laivai un veiksmīgi pārceltu zvejniekus no laivas uz kuģa borta. Kad visi trīs Dominikānas Republikas valstspiederīgie tika pārcelti uz borta, Elandra Redwood komanda pārliecinājās par viņu veselības stāvokli un sniedza nepieciešamo palīdzību un aprūpi. 

Pēc glābšanas operācijas kuģa apkalpe sazinājās ar Dominikānas Republikas krasta apsardzes kuģi, kas vēlāk zvejniekus nogādāja krastā. Visi trīs Dominikānas Republikas pilsoņi uz sauszemes tika nogādāti sveiki un veseli.

SIA LSC vadītājs Vladimirs Egers izsaka lielu pateicību kapteinim Mihailam Filipjonokam un visai zem Libērijas karoga kuģojošā tankera Elandra Redwood komandai, kas demonstrēja augstu profesionalitāti un pašaizliedzību. 

“Krīzes situācijās precīza un profesionāla rīcība ir izšķiroša un esmu lepns, ka mūsu apkalpe spēj to demonstrēt.”

LSC apmāca un komplektē starptautiskajām kuģošanas konvencijām atbilstošas kuģu apkalpes, kā arī piedāvā pilnu kuģu tehnisko menedžmentu. Kompānijas mātesuzņēmums ir Nīderlandē reģistrētā Vitol Netherlands B.V.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas