Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

FOTO: Rīgas Centrāltirgū pārdod produktus ar pirms pieciem gadiem beigušos derīguma termiņu

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), veicot ārpuskārtas pārbaudi Rīgas Centrāltirgū, no tirdzniecības izņēmis teju 1000 dažādu pārtikas produktu ar beigušos derīguma termiņu, kas tirgoti no pārvietojamām tirdzniecības vietām jeb tā sauktajiem ratiņiem.

Parādoties PVD inspektoriem, negodīgie tirgotāji aizbēga, tādēļ nav zināms ne preces īpašnieks, ne tirgotāji, ne pārtikas produktu izcelsme. 

No tirdzniecības izņemtas šokolādes konfektes, cepumi, konditorejas produkti, zivju konservi, dārzeņu konservi, piena produkti, bezalkoholiskie dzērieni un putraimi, kuriem ir beidzies derīguma termiņš, tas ir nomainīts vai nav norādīts vispār. Piemēram, tējai Hipp, kas paredzēta bērniem, derīguma termiņš beidzies pirms pieciem gadiem – 2010. gada jūlijā, jogurta dzērienam Actimel un piena – šokolādes batoniņiem Kinder Pingui – šī gada vasarā.

Izplatīšanai nederīgie pārtikas produkti tiks iznīcināti.

Sūdzības par nelegālu tirgošanos ar veciem pārtikas produktiem Rīgas Centrāltirgus teritorijā PVD saņem regulāri. Gandrīz katru reizi, veicot pārbaudes, tur tiek konstatēti arī nelegālie tirgotāji. Piemēram, oktobrī PVD inspektori Rīgas Centrāltirgū divu pārbaužu laikā izņēmuši kopumā vairāk nekā 1000 dažādu pārtikas preču ar beigušos derīguma termiņu. 

PVD aicina rīdziniekus neatbalstīt šo rūpalu un pārtiku iegādāties tikai drošās tirdzniecības vietās, vienmēr pārliecinoties par pārtikas produktu derīguma termiņu. Veci pārtikas produkti, it īpaši piena, gaļas un zvejas produkti var izraisīt saindēšanos un nopietni apdraud patērētāju veselību.

Par regulāri konstatēto nelegālo tirdzniecību PVD vairākkārt ir informējis gan Valsts policiju, gan Valsts ieņēmumu dienestu, gan Rīgas Centrāltirgus vadību. 

Top komentāri

Pid-ral-lal-lā
P
Tak tā tik pusnelaime. Arī pa visu UK car bootos bez problēmām gadu desmitiem tirgo hren viņu zina kāda termiņa herņu. Tas valstij nekādi netraucē būt vienai no labākajām gan dzīves līmeņa gan iedzīvotāju vesalības ziņā. Īstā Muļķu Zemes nelaime ir tā, ka atšķirībā no Britiem tauta pirzdama dirzdamsa balso par jau sen izbeigušā termiņa politiķiem, kuri no pārrīšanās morāli tik tālu sapuvuši , ka sen jau smird ārpus Latvijas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas