Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

FOTO: Rīgas Zoo lūsēnam dots vārds

30.aprīlī, Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs Rīgas Zooloģiskajā dārzā deva vārdu lūšu ģimenes mazulim. Klātesot pilsētas pašvaldības un Rīgas Zoo pārstāvjiem, mazajam lūsēnam dots stiprs un skanīgs vārds - Hercogs vai Hercogiene, par godu Jēkabpils pilsētas dibinātajam Hercogam Jēkabam.

Kā informēja Rīgas Zoo speciālisti, pēc pāris nedēļām tiks noskaidrots lūšu pāra- Kamēlijas un Rubīna mazuļa dzimums, un attiecīgi tad mazā lūsēna vārds tiks precizēts.

Lūsēna vārda došanas pasākumā piedalījās Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs, Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza attīstības projektu vadītājs un valdes loceklis Edgars Vītols, Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza Zīdītāju nodaļas vadītāja Tatjana Ivasenko, kā arī citi interesenti.

Zooloģiskā dārza valdes loceklis E.Vītols izteica pateicību Jēkabpilij par atbalstu lūšu rezidencei un pasniedza Jēkabpils pilsētas pašvaldībai sertifikātu - „Lūšiem draudzīgākā pilsēta”, ka arī uzņēma un sveica to savā draugu pulkā.

L. Salcevičs pauda gandarījumu par Jēkabpils pilsētas aizbilstamo un pasniedza Rīgas Zoo pārstāvjiem dāvanu lūsēnam– rotaļu bumbu. Tāpat savā uzrunā domes priekšsēdētājs uzsvēra, ka šogad par godu lūšu mazuļa dzimšanai Jēkabpils pilsētas pašvaldība izgatavos jaunu suvenīrmonētu ar lūša attēlu.

Pasākuma turpinājumā klātesošie tika iepazīstināti ar lūšu ģimenes dzīvesstāstu, noslēpumiem, kā arī dienas režīmu.

2013.gada novembrī Jēkabpils pilsēta kļuva par Rīgas Zooloģiskajā dārzā mītošo lūšu – Kamēlijas un Rubīna aizbildni.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas