Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

FOTO: Simtiem vecākās paaudzes cilvēku ar ziediem rokās dodas uz Brīvības pieminekli

No Okupācijas muzeja sācies gājiens, kurā piedalās simtiem vecākās paaudzes cilvēku, lai godinātu 1941.gada 14.jūnijā izvestos dažādu tautību cilvēkus.

Gājiena sākumā tiek nests Latvijas karogs kopā ar Politiski represēto apvienības karogu, kā arī Igaunijas un Lietuvas karogi, jo arī šajās Baltijas valstīs risinājās tādi paši notikumi.

Tiek nests arī balts krusts, uz kura ir piestiprināts dzeloņdrāšu aplis ar skaitli "70", simbolizējot vēsturisko notikumu 70.gadadienu.

Gājienā devušies arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V), Saeimas deputāte Ingūna Rībena, bijusī Saeimas deputāte Vaira Paegle. Daudzi cilvēki iet ar ģimenēm, kurās ir vismaz trīs paaudžu cilvēki.

Arī pie Brīvības pieminekļa ir pulcējušies ļoti daudz cilvēku ar ziediem rokās un vēstniecību pārstāvji.

Ieradusies arī Latvijas armijas vienība un orķestris.

Kā ziņots, šodien Latvijas Politiski represēto apvienība (LPRA), pieminot 70.gadadienu kopš PSRS komunistiskā režīma represijām pret Latvijas pilsoņiem, kopīgi ar Latvijas valdību un ar Rīgas domes atbalstu organizē atceres pasākumu ar ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa, aģentūru LETA informēja LPRA priekšsēdētājs Gunārs Resnais.

Atceres pasākumu atklās LPRA priekšsēdētājs Gunārs Resnais, pasākuma dalībniekus uzrunās Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Pasākumā aicināti piedalīties Bruņoto spēku augstākā virsniecība, ārvalstu vēstnieki, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) un deputāti, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) un valdības locekļi, Rīgas domes vadība, Lietuviešu politiski represēto biedrība Latvijā, Igauņu biedrība, Latvijas Universitātes mācību spēki, studenti un korporanti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas