Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

FOTO: Zatlers: Litene – vieta, kur smelties senču drosmi, spēku un varēšanu

Valsts prezidents Valdis Zatlers apmeklēja Gulbenes novada Liteni, lai piedalītos vairākos Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienai veltītajos pasākumos – zinātniskajā  konferencē Latvijas armijas iznīcināšana 1940.-1941.gads, piemiņas dienai veltītajā ceremonijā un Atmiņu ugunskura pasākumā, portālu Diena.lv informēja Latvijas Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

Piemiņas pasākumā piedalījās arī kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (Vienotība) un aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība).

Savā uzrunā zinātniskajā konferencē Valsts prezidents atzīmēja, ka pirmo reizi Litenes vārdu uzzināja bērnībā, kad radinieki atgriezās no Sibīrijas. V.Zatlers uzsvēra, ka nav skaidrs ļoti daudzu Latvijas virsnieku  liktenis un ir apsveicami, ka notiek šāda konference, kuras ietvaros tiek savāktas ģimeņu liecības.

Savas runas noslēgumā viņš novēlēja vēsturniekiem turpināt šo pašaizliedzīgo darbu un pauda cerību, ka jaundibināmās Latvijas un Krievijas vēsturnieku komisijas darbā varēs rast jaunas dziņas par Litenes virsnieku likteņiem.

Atceres pasākumā Litenes kapos pie Latvijas armijas karavīru piemiņas vietas Valsts prezidents nolika ziedus un klātesošajiem norādīja, ka „šī tā ir vieta, kur smelties drosmi, spēku un varēšanu no saviem senčiem”.

V.Zatlers aicināja pieminēt visus, kuri ir veidojuši Latvijas armiju, uzvarējuši Brīvības cīņās, pilnveidojuši Latvijas valsti, robežsargus, kas pretojās naidniekam, tos, kas gāja bojā izsūtījumā un arī tos, kas atgriezās un nesa sevī līdzi stipru gribu kā simbolu.

Litenē apmeklējuma noslēgumā Valsts prezidents pie atmiņu ugunskura kopā ar veterāniem, virsniekiem un novada iedzīvotājiem kavējās atmiņās par 1941.gada jūnija notikumiem.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas