Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Glābēji devušies uz 43 ar vēja nodarītajiem postījumiem saistītiem izsaukumiem

Kopš piektdienas pēcpusdienas, kad Latvijā sāka pastiprināties vēja brāzmas, līdz šodienas rītam Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki devušies uz 43 izsaukumiem, kas saistīti ar stiprā vēja nodarītajiem postījumiem.

Kā informēja VUGD preses pārstāve Viktorija Gribuste, Rīgas reģionā saņemti 17 ar vēja postījumiem saistīti izsaukumi, Vidzemē - 13, Zemgalē un Kurzemē - pa pieciem, bet Latgalē - trīs izsaukumi. Pēdējās stundās, pierimstoties vējam, nav saņemti arī jauni izsaukumi.

Kā ierasts, pārsvarā glābēji atbrīvojuši ceļus no vēja nogāztiem kokiem vai zariem, kā arī aizvākuši vēja atrautas jumta pārseguma daļas.

Piemēram, Rīgā, Pētersalas ielā, no neapsaimniekotas mājas vakar bija norauts skārda gabals aptuveni 20 kvadrātmetru platībā, savukārt Ģertrūdes ielā no ēkas skursteņa bija norauts skārds un nokrituši vairāki ķieģeļi, bet Kronvalda bulvārī no ēkas vējš bija norāvis piestiprināto reklāmas plakātu.

Kā ziņots, no vakardienas pēcpusdienas līdz nakts otrajai pusei Latvijā pūta stiprs vējš. Spēcīgākās vēja brāzmas tika fiksētas Liepājas ostā un Ainažos, kur to ātrums sasniedza 26,5 metrus sekundē, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sinoptiķi prognozē, ka vējš atkal pastiprināsies šīs dienas otrajā pusē, kad brāzmās tas var sasniegt ātrumu 20-23 metri sekundē. Lai gan stiprs vējš tiek prognozēts visā Latvijas teritorijā, spēcīgākās brāzmas varētu būt gaidāmas Kurzemes piekrastē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas