Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Graube: NATO pašlaik maksā par Latvijas drošību

Graube arī atzina, ka Latvijas aizsardzības joma un finansējums nav proporcionāli līdzvērtīgs citu valstu piedāvājumam. Turklāt nākas atzīt, ka NBS grūti nākas noturēt labus karavīrus konkurētnespējīgā atalgojuma dēļ.
NATO pašlaik maksā par Latvijas drošību un NATO karavīru un gaisa telpas patruļlidmašīnu klātbūtne Baltijā nemaksā lēti, pirmdienas rītā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā Rīta Panorāma pauda Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube.

"Mums ir jādomā par finansējumu. Man ir signāli, ka speciālisti jau sāk jautāt, ka "mēs maksājam, bet jūs nemaksājat". Brīvība nav par velti un neatkarība nav par velti. Tā ir tā skumjākā atziņa," teica Graube. "NATO nav radīta, lai aizsargātu Latviju. Mēs iestājāmies NATO, lai aizsargātu sevi visi kopā," viņš turpināja.

Savukārt intervijā LNT raidījumā 900 sekundes NBS komandieris pauda, ka Latvijā obligātais militārais dienests nebūtu jāatjauno, jo mūsdienās pieejamās modernās tehnoloģijas neprasa lielu cilvēku skaitu. Turklāt obligātā karadienesta atjaunošana prasītu ļoti lielas izmaksas, uzsvēra Graube.

No pagājušās nedēļas Baltijas valstīs un Polijā ieradušies kopumā 600 ASV karavīri, no viņiem Latvijā - 150. Baltijas valstu gaisa drošības telpu uzrauga vairāku NATO dalībvalstu lidmašīnas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas