Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Internetu regulāri lieto 68% Latvijas iedzīvotāju

68% Latvijas iedzīvotāju internetu lieto regulāri, savukārt 2015. gada pavasarī vismaz reizi mēnesī internetu ir izmantojuši vidēji 77% jeb 1 285 000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem, noskaidrots TNS veiktajā pētījumā. 

Lietotāju skaits ir pieaudzis par 6 procentpunktiem kopš 2014. gada pavasara. Kompānija informē, ka regulāro interneta lietotāju skaita pieaugums vērojams visās iedzīvotāju vecuma grupās. Tomēr visstraujākais tas ir iedzīvotāju vidū, kas ir vecumā no 40 līdz 49 gadiem. Internetu katru dienu šī gada pavasarī izmantojuši 71% iepriekš minētās vecuma grupas pārstāvju, kas ir par 15 procentpunktiem vairāk nekā pirms gada. Analizējot interneta lietošanas izplatību citos sociāli – demogrāfiskos parametros, redzams, ka salīdzinoši straujāks regulāro interneta lietotāju īpatsvara pieaugums vērojams lauku iedzīvotāju, citas tautības un strādājošo iedzīvotāju vidū. 

Latvijas iedzīvotāju vidū turpina pieaugt mobilo ierīču lietošana, ja pērn pavasarī viedtālruni lietoja 27% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem, tad šogad pavasarī šo mobilo ierīci lieto jau 47% iedzīvotāju. Savukārt planšetdatoru 2015. gada pavasarī lieto jau 19% Latvijas iedzīvotāju, kas ir par 8 procentpunktiem vairāk nekā 2014. gada atbilstošajā periodā. 

Pētījuma mērķis bija iegūt informāciju par pastāvīgo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem paradumiem digitālajā vidē, un tas tiek veikts, izmantojot tiešās datorizētās intervijas (CAPI) respondenta dzīvesvietā un aptaujas internetā (CAWI). Pielietotā izlases metode nodrošina rezultātu reprezentativitāti, kas atspoguļo visu pastāvīgo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem interneta lietošanas paradumus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas