Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Īpašais viesis skolā - Rīgas mērs

Rīgas Centra humanitārās vidusskolas (RCHV) skolēnu vecāki nule kā saņēmuši aicinājumu tikties ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (Saskaņa), un šī nav vienīgā skola, kurā pēdējā laikā pēc mēra iniciatīvas notiek šādas vecāku sapulces, - otrdien tāda jau notika arī Juglas vidusskolā, trešdien vēsta laikraksts Diena.

Par 26. aprīlī plānoto tikšanos Rīgas Centra humanitārās vidusskolas vadība vecākus informējusi ar E-klases starpniecību, nosūtot personīgu uzaicinājumu, bet skolas mājaslapā, kas pieejama publiski, šādas informācijas nav. Vakar tikšanās mēra komandējuma dēļ gan pārcelta uz 5. maiju. Kāda skolēna māte, kura lūdza neminēt savu vārdu, Dienai izteicās, ka, visticamāk, tikšanās tiek rīkota, gatavojoties pašvaldību vēlēšanām, kas notiks nākamgad. "Uz tikšanos doties neplānoju, jo nezinu, ko viņam jautāt. Drīzāk mani interesētu biežāk tikties ar skolas vadību un pārrunāt mācību jautājumus," teica sieviete.RCHV direktore Ineta Rudzīte Dienai skaidroja, ka tikšanās iniciators ir pats Ušakovs, kurš vecāku sapulcē viesojas pirmoreiz, bet līdzīgas tikšanās notiekot ar dažādiem cilvēkiem. Jautāta, vai viņa nesaista šo pasākumu ar priekšvēlēšanu aktivitātēm, Rudzīte atteica: "Es neko nesaistu, tas nav mans uzdevums." Savukārt Dienas jautājumu, vai tikpat viegli ar vecākiem būtu tikties kādam citam domes deputātam, Rudzīte novērtēja kā provokatīvu, gan pieļaujot, ka šāda tikšanās varētu notikt.Rīgas mēra preses sekretāre Laila Ivāna Dienai rakstiski apstiprināja, ka "Ušakovs kā Rīgas mērs regulāri tiekas ar skolēnu vecākiem, stāsta par pilsētas, konkrētās apkaimes un konkrētās skolas attīstības plāniem, uzklausa vecāku viedokļus un atbild uz jautājumiem. Šādas tikšanās notiek vairākas reizes mēnesī. Dažkārt tā ir mēra iniciatīva - ja skolu sagaida kādas pārmaiņas, dažkārt skolas un vecāku iniciatīva - ja viņiem sakrājušies jautājumi un priekšlikumi."Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 20.aprīļa, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas