Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Īstermiņa darba atļaujas Latvijā izsniegtas 13 Ukrainas ārstiem

Īstermiņa darba atļaujas Latvijā izsniegtas 13 Ukrainas ārstiem, un daļa no viņiem jau ir sākuši darbu, aģentūru LETA informēja Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) sabiedrisko attiecību vadītāja Evija Ansonska.

Kopumā LĀB darbam Latvijā bija pieteikušies 60 Ukrainas ārsti, no kuriem visvairāk pieteikumu saņemti no zobārstiem - pieteikušās 15 šādas personas, kam seko ginekologi un dzemdību speciālisti, oftalmologi, pediatri un anesteziologi.

LĀB ārstiem nodrošina atbalstu nepieciešamo dokumentu sagatavošanā un iesniegšanā, savukārt ASV dibinātā bezpeļņas organizācija Latvijas Medicīnas fonds (LMF) apņēmies finansiāli atbalstīt visus veselības aprūpes profesionāļus, kas turpinās darbu medicīnas jomā Latvijā.

Ansonska norādīja, ka šobrīd īstermiņa darba atļauja tiek izsniegta uz laika periodu līdz vīzas derīguma termiņa beigām. Attiecīgi, ja ārsts saņems vīzas pagarinājumu, LĀB izdos jaunu atļauju, bet ne vairāk par gadu kopā no pirmās atļaujas izsniegšanas dienas. Savukārt, ja ārsts plāno pēc gada palikt Latvijā, šī gada laikā ir jānokārto profesionālās kvalifikācijas atzīšana pēc vispārējās kārtības.

LĀB esot arī vienojusies ar Ukrainu, ka par šo dokumentu noformēšanu un izsniegšanu netiek prasīta samaksa ne no Ukrainas, ne Latvijas puses, jo arī biedrība visu darbu veic bez atlīdzības.

Ansonska atzīmēja, ka Latvija joprojām ir teju vienīgā Eiropas valsts, kas šādas īslaicīgas darba atļaujas izsniedz.

Vairākas Latvijas slimnīcas paudušas gatavību nodarbināt medicīnas darbiniekus no Ukrainas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas