Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izsludināts konkurss uz dāsni atalgoto Latvenergo valdes locekļa amatu

Izsludināts konkurss uz AS Latvenergo valdes locekļa amatu ar attīstības direktora kompetenci, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Lēmumu par atlīdzību valdes locekļiem pieņem "Latvenergo" padome, taču konkursa izsludināšanas brīdī valdes locekļa mēneša atlīdzība ir 10 287 eiro.

Konkursam interesenti var pieteikties līdz 2024.gada 26.janvārim.

Pretendentiem prasīta vismaz trīs gadu darba pieredze vadošā amatā, kas nodrošina kompetences un zināšanas, kuras nepieciešamas, lai profesionāli pildītu valdes locekļa uzdevumus konkrētajā amatā, tāpat nepieciešama izpratne par aktuālajām attīstības tendencēm enerģētikā, tostarp enerģijas uzkrāšanas tehnoloģijām, ūdeņraža ražošanu un izmantošanu, atjaunojamajiem energoresursiem (AER), kā arī izpratne par "Green Deal" nosacījumiem un ilgtspējas aspektiem.

Tāpat kandidātam nepieciešamas zināšanas par korporatīvās pārvaldības principiem, pieredze organizācijās ar daudzpakāpju vadības struktūru, profesionālā pilnveide un pieredze liela mēroga projektu vadībā, izpratne par uzņēmuma ilgtermiņa finanšu, risku un personāla vadību un pieredze komandu darbā.

Kandidātiem nepieciešama augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā izglītība - vēlams dabaszinātnēs, inženierzinātnēs, tiesību zinātnē vai vadībzinātnē. Vienlaikus nepieciešamas valsts valodas un angļu valodas prasmes C1 līmenī.

Kandidātu atlase paredzēta trijās kārtās un kandidātiem, kuri tiks izvirzīti intervijām ar nominācijas komisiju, tiks lūgts sagatavot un prezentēt mājasdarbu.

"Latvenergo" valdes locekļa atlasi un novērtēšanas procesu īstenos nominācijas komisija sadarbībā ar personāla atlases uzņēmumu SIA "Pedersen & Partners".

LETA jau ziņoja, ka 2023.gada novembrī "Latvenergo" valdes loceklis un attīstības direktors Kaspars Cikmačs atstāja amatu. 

Šobrīd "Latvenergo" valdē strādā valdes priekšsēdētājs un galvenais izpilddirektors Mārtiņš Čakste, valdes loceklis un komercdirektors Dmitrijs Juskovecs, valdes loceklis un finanšu direktors Guntars Baļčūns, kā arī valdes loceklis un ražošanas direktors Harijs Teteris.

Tāpat vēstīts, ka "Latvenergo" koncerna apgrozījums 2023.gada deviņos mēnešos bija 1,537 miljardi eiro, kas ir par 30,9% vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, savukārt grupas peļņa pieauga 2,7 reizes un bija 283,4 miljoni eiro. Savukārt "Latvenergo" apgrozījums 2022.gadā palielinājās 2,1 reizi, sasniedzot 1,231 miljardu eiro, bet kompānijas peļņa pieauga 2,6 reizes un bija 209,362 miljoni eiro.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas