Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izsludināts konkurss uz Latvijas lielāko slimnīcu padomes locekļu amatiem

Veselības ministrija izsludinājusi konkursu uz Latvijas lielāko slimnīcu padomes locekļu amatiem, liecina publikācija oficiālajā izdevumā Latvijas Vēsnesis.

Līdz 14.oktobrim ministrija aicina interesentus pieteikties darbam trīs slimnīcu padomēs - Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā, Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā un Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Katrai no slimnīcām tiks atlasīti ne mazāk kā trīs padomes locekļi, no kuriem ne mazāk kā puse būs neatkarīgi padomes locekļi, un katrs pārstāvēs savu kompetences jomu.

Pretendentiem pašiem pieteikumā jānorāda vēlamās kompetences jomas un slimnīca. Atlasei un novērtēšanai ir piesaistīta personāla atlases kompānija SIA Executive Search Baltics.

Pretendentiem noteiktas vairākas obligātās minimālās prasības, tostarp arī nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, pieredze biznesa vadīšanā stratēģiskajā līmenī un/vai operatīvajā līmenī ar dalību stratēģisku lēmumu pieņemšanā uzņēmumā, kā arī angļu valodas zināšanas vismaz B2 līmenī.

Vienlaikus izvirzītas arī obligātās minimālās prasības, ņemot vērā gaidāmās atbildības jomas.

Tā, piemēram, padomes loceklim ar pārmaiņu vadības kompetences jomu papildus ir jābūt vismaz triju gadu pieredzei vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes vai padomes locekļa amatā, vēlams, biržā kotētā vai starptautiskā uzņēmumā. Vai arī jābūt vismaz triju gadu pieredzei vadošā amatā institūcijā, kas atbildīga par politikas veidošanu.

Padomes loceklim ar finanšu kompetences jomu ir jābūt vismaz triju gadu pieredzei vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes vai padomes locekļa amatā, vēlams, biržā kotētā vai starptautiskā uzņēmumā. Tāpat tiek sagaidīta vismaz piecu gadu profesionālā pieredze un augsta kompetence finanšu un vadības grāmatvedībā, risku vadībā, uzņēmējdarbības plānošanā un/vai auditā.

Savukārt padomes loceklim ar veselības aprūpes kompetences jomu ir jāatbilst vismaz vienam no trim papildu kritērijiem. Proti, tiek sagaidīta vismaz triju gadu pieredze vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes vai padomes locekļa amatā, vēlams, biržā kotētā vai starptautiskā uzņēmumā. Vai arī vismaz triju gadu pieredze vadošā amatā institūcijā, kas atbildīga par politikas veidošanu, vai arī vismaz desmit gadu starptautiski atzīta pētniecības vai konsultāciju pieredze ar uzņēmuma darbību saistītā jomā vadošā akadēmiskā personāla amatā (asociētais profesors, profesors, vadošais pētnieks).

Bez minētajām noteiktas arī citas prasības.

Lai pieteiktos konkursā, kandidātiem jāiesniedz CV un motivēts pieteikums, kā arī izglītību apliecinoši un citi prasītie dokumenti.

Kandidātiem, kas tiks virzīti uz konkursa noslēguma kārtu, būs jāsagatavo arī prezentācija ar savu redzējumu par vienas slimnīcas galvenajiem nākotnes izaicinājumiem, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai. Redzējums būs jāprezentē Nominācijas komisijai.

Kā vēstīts, veselības ministre Ilze Viņķele (AP) iepriekš informējusi, ka Latvijas lielajām slimnīcām līdz rudenim plānots izvēlēties padomes, tostarp ir noslēdzies konkurss, kurā izvēlēta personāla atlases kompānija, kas palīdzēs lielajām slimnīcām izvēlēties trīs līdz piecu cilvēku padomes.

Ministre arī uzsvērusi, ka slimnīcu padomes nebūs izklaides vietas politiķiem. "Tik tālu, cik tā būs mana teikšana un mana atbildība, es varu dot savu godavārdu, ka šīs padomes nebūs politiķu izklaides vietas, bet tajās strādās profesionāli atlasīti cilvēki ar saprašanu gan ārstniecībā, gan uzņēmumu vadībā," iepriekš intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" pauda ministre.

Top komentāri

>:-)
&
Kuri būs, tie izredzētie, pie LIELĀS siles nobaroties pielaistie ???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas