Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Janvārī izglītības iestādēm sāks piegādāt gaisa kvalitātes mērītājus

Janvārī izglītības iestādēm sāks piegādāt un uzstādīt SIA Moduls Engineering gaisa kvalitātes mērītājus, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

IZM norādīja, ka ogļskābās gāzes gaisa kvalitātes mērierīces tiks nodrošinātas visām valsts un pašvaldību dibinātajām vispārējās un speciālās izglītības iestādēm, kā arī profesionālās izglītības iestādēm atbilstoši klašu komplektu un mācību grupu skaitam, kā arī pašvaldību sociālās aprūpes centru koplietošanas telpām.

Pašlaik tiek gatavota nepieciešamā informācija pašvaldībām un valsts izglītības iestādēm par ierīču pasūtīšanas procesu un piegādes līgumu slēgšanu, taču zināms, ka tās līgumus varēs noslēgt līdz 2022.gada 26.februārim.

Savukārt vispārīgā vienošanās starp IZM un Moduls Engineering tika parakstīta 23.decembrī.

LETA jau ziņoja, ka šī gada 14.decembrī valdība pieņēma zināšanai Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu "Par ogļskābās gāzes gaisa kvalitātes mērītāju iegādes procesu", atbalstot finansējuma piešķiršanu gaisa kvalitātes mērītāju iegādei valsts un pašvaldību vispārējās un profesionālās izglītības iestādēm 2022.gadā. Attiecīgi gaisa kvalitātes mērierīču iegādei skolām nākamajā gadā plānots tērēt līdz 4,3 miljoniem eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Savukārt valsts budžeta finansējums 3,7 miljoni eiro ogļskābās gāzes gaisa kvalitātes mērītāju iegādei ministrijai tika piešķirts jau šā gada vasarā - par to valdība lēma 14.jūlija sēdē

Taču, ņemot vērā ieilgušo iepirkuma procedūru un vairākkārt veiktās pārsūdzības par iepirkuma rezultātiem, piešķirto finansējumu šogad nav iespējams izlietot. Tāpēc IZM sagatavoja ziņojumu, kurā informēja par mērītāju iegādes procesu un nepieciešamību paredzēt plānoto finansējumu nākamajā gadā.

Kā norādīja IZM, faktiskais iepirkumā pasūtīto gaisa kvalitātes mērītāju apmaksai nepieciešamā finansējuma apjoms būs zināms pēc tam, kad visas pašvaldības un valsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādes būs veikušas pasūtījumus vispārīgās vienošanās ietvaros, tāpēc pašlaik indikatīvais finansējums tiek plānots līdz 4,3 miljoni eiro, paredzot to nodrošināt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem atbilstoši IZM faktiskajiem izdevumiem nākamajā gadā.

Šā gada 14.decembrī valdība pieņēma zināšanai Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu "Par ogļskābās gāzes gaisa kvalitātes mērītāju iegādes procesu", atbalstot finansējuma piešķiršanu gaisa kvalitātes mērītāju iegādei valsts un pašvaldību vispārējās un profesionālās izglītības iestādēm 2022.gadā.

Valsts budžeta finansējums 3,7 miljonu eiro apmērā ogļskābās gāzes gaisa kvalitātes mērītāju iegādei ministrijai tika piešķirts jau 2021.gada vasarā - par to valdība lēma 2021.gada 14.jūlija sēdē. Taču, ņemot vērā ieilgušo iepirkuma procedūru un vairākkārt veiktās pārsūdzības par iepirkuma rezultātiem, piešķirto finansējumu šogad nebija iespējams izlietot. Tāpēc ministrija sagatavoja ziņojumu, kurā informēja par mērītāju iegādes procesu un nepieciešamību paredzēt plānoto finansējumu nākamajā gadā.

Faktiskais iepirkumā pasūtīto gaisa kvalitātes mērītāju apmaksai nepieciešamā finansējuma apjoms būs zināms pēc tam, kad visas pašvaldības un valsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādes būs veikušas pasūtījumus vispārīgās vienošanās ietvaros. Šobrīd indikatīvais finansējums tiek plānots līdz 4,3 milj. eiro, paredzot to nodrošināt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem atbilstoši Izglītības un zinātnes ministrijas faktiskajiem izdevumiem 2022.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas