Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaunais koronavīruss konstatēts jau 40 veselības aprūpes darbiniekiem

Ar Covid-19 līdz šim inficējušies jau 40 veselības aprūpes darbinieki, piektdien preses konferencē pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Viņš skaidroja, ka, parādoties jaunām epidemioloģiskajām tendencēm, novērojams pieaugums veselības aprūpes darbinieku saslimstībā ar Covid-19.

Varianti, kā ārstniecības personas inficējušās, varētu būt dažādi, klāstīja Perevoščikovs, piebilstot, ka infekcijas avots varētu būt gan pacienti, gan arī kolēģi.

Parādās arī pirmie gadījumi, kad cilvēki inficējušies, saņemot ārstniecības pakalpojumus, un patlaban ap 10% inficēšanās gadījumu ir saistīti ar veselības aprūpes sistēmu, norādīja SPKC speciālists.

Pēc Perevoščikova paustā, tas liecina, ka vajadzētu ieviest stingrākus drošības pasākumus slimnīcās. Viņš skaidroja, ka pacienti ar viegliem respiratoras saslimšanas simptomiem var potenciāli būt Covid-19 nēsātāji, tāpēc veselības aprūpes darbiniekiem vajadzētu lietot individuālos aizsardzības līdzekļus.

Jau ziņots, ka piektdien Latvijā konstatēts pirmais Covid-19 slimnieka nāves gadījums - nāves iemesls gan nebija jaunais koronavīruss, bet citas hroniskas saslimšanas, informē Veselības ministrijā (VM).

SPKC apkopotā informācija liecina, ka pēdējā diennaktī Covid-19 apstiprināta vēl 35 cilvēkiem, bet kopumā ar to valstī saslimuši 493 cilvēki.

Iepriekšējā diennaktī veikti 1364 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 18 198 Covid-19 testi.

Līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Top komentāri

AB
A
Tas nozime,ka medikus pirmos vajadzeja nodrosinat ar respiratoriem.Un pasutit tos vajadzeja jau februari. Nevis operaciju maskas,bet respiratorus. Valdiba ka parasti loti atri pienemt lemumus nevar. Kad pamostas,tad jau ir par velu.
Karantīnu sen vajadzēja
K
"Paldies" Viņķelei un Kariņam, ka neievietoja ielidojošo aitu baru karantīnā viesnīcās, kas piedāvāja 2000 vietas. Tagad redzam rezultātu: cieš galvenās frontes kaujinieki--ārsti
Le Figaro
L
Francijas Medicīnas akadēmija ir par obligātu masku valkāšanu (Coronavirus: l'Académie de médecine pour le port obligatoire du masque). Un ko saka Latvijas Medicīnas akadēmija?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas