Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Jaungada naktī ugunsgrēkā Salacgrīvā bojā gājis vīrietis

Jaungada naktī Salacgrīvā izcēlās ugunsgrēks, kura laikā bojā gājis aptuveni 50 gadu vecs vīrietis, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Gribuste.

Izsaukums saņemts plkst.2.40 uz Pērnavas ielu, kur piecstāvu mājas dzīvoklī dega dīvāns aptuveni divu kvadrātmetru platībā. Ugunsnelaimē cieta arī 78 gadu vecs vīrietis. Pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāves Ingas Vītolas teiktā, cietušais vīrietis, kurš bija saelpojies dūmus, tika nogādāts slimnīca.

Savukārt vakar plkst.22.21 izsaukums saņemts uz Raiņa ielu, Jūrmalā, kur izcēlās ugunsgrēks divstāvu mājas otrajā stāvā. Ugunsgrēkā bojā gāja aptuveni 60 gadu vecs vīrietis un ap 50 gadu veca sieviete.

Plkst.14.03 saņemts izsaukums uz Ropažu novada Zaķumuižu, kur dega divstāvu māja aptuveni 200 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta 61 gadu vecs vīrietis un 91 gadu veca sieviete.

Vakar plkst.19.53 saņemts izsaukums uz Dzirnavu ielu, Rīgā, kur sešstāvu mājas sestā stāva dzīvoklī bija aizdegusies eglīte, radot ugunsgrēku aptuveni viena kvadrātmetra platībā. Ugunsgrēkā cieta četri cilvēki, no kuriem divi bija pieaugušie, bet divi bija bērni.

NMPD pārstāve norādīja, ka trīs no šiem četriem cietušajiem tika nogādāti slimnīcā. Smagāk cietis 31 gadu vecais vīrietis, kurš bija guvis sejas, kakla un abu roku apdegumus. Slimnīcā nogādāti arī bērni - septiņu mēnešu vecs zēns bija apdzedzinājis seju un pēdu, bet trīs gadus vecais zēns bija apdedzinājuši seju un roku. 30 gadus vecai sievietei palīdzība tika sniegta uz vietas, hospitalizācija nebija nepieciešama.

Balvos vakar ap plkst.21 Brīvības ielā, piecstāvu mājas pirmajā stāvā esošā veikalā bija aizdedzies Adventa vainags. Cietušo nav.

Gribuste aģentūrai LETA atzina, ka VUGD aizvadījis saspringtu pēdējo gada dienu. "Pēdējā gada diena VUGD glābējiem bija saspringta. Izsaukumu skaits bija liels, ko ietekmē gan svētki, gan arī lielais aukstums," sacīja Gribuste.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD darbinieki saņēmuši 70 izsaukumus, no tiem 44 bija saistīti ar ugunsnelaimēm, desmit - ar glābšanas darbiem, bet 16 izsaukumi bija maldinoši. Bojā gājuši trīs cilvēki, cieta septiņi cilvēki un viens tika izglābts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas