Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jelgavā nelielai daļai ēku pieslēgta apkure; kopējais parādu apjoms samazinājies līdz 4,4 miljoniem eiro

Jelgavā aktīvi sākusies apkures pieslēgšana ēkām, un līdz šodienas rītam apkure pieslēgta 49 ēkām. Pieslēgšanas secībā priekšroka ir ēkām, kuru iemītnieki laikus norēķinājušies par siltumenerģiju.

SIA Fortum Jelgava komunikācijas vadītāja Guntra Matisa aģentūru LETA informēja, ka līdz ceturtdienai siltumenerģijai bija pieslēgtas 25 dzīvojamās mājas, bet no rīta ir saņemti 10 pieteikumi apkures pieslēgšanai. Pavisam siltumenerģijas ražotājs Jelgavā apkalpo ap 400 daudzdzīvokļu māju. Savukārt no juridiskajiem klientiem ir pieslēgtas 24 ēkas, kas pārsvarā ir bērnudārzi, skolas, uzņēmumi, un vēl par divām ēkām ir saņemti pieteikumi.

"Tas gan neatspoguļo patieso situāciju par to, cik klientu nepieciešamības gadījumā jau šobrīd izmanto apkures pakalpojumu. Ēkās, kurās ir automātiski regulējami individuālie siltumpunkti, siltumenerģija var tikt piegādāta visu gadu, saskaņā ar klientu vēlmēm un siltummezglā ieregulēto temperatūru, pie kuras ēkā ir automātiski jāieslēdzas apkurei," skaidroja Matisa.

Viņa turpināja, ka šāda kārtība nodrošina komforta temperatūru dzīvokļos vakara un rīta stundās, kā arī neļaujot ēkā veidoties mitrumam, kura izžāvēšana patērē daudz vairāk siltumenerģijas un rezultātā ir dārgāka nekā regulāra vienmērīgas temperatūras nodrošināšana. Vairāki Fortum Jelgava klienti šādu iespēju izmanto.

"Mēs turpinām saņemt iesniegumus apkures pieslēgšanai, un to skaits strauji pieaug. Apkurei pieslēgto ēku skaits mainās ik stundu, un pieslēgšanas darbi rit pilnā sparā," pauda Matisa.

Kopējais iedzīvotāju parāds par siltumenerģiju ir samazinājies, un šā gada 1.septembrī tas bija 4,4 miljoni eiro. Pērn šajā laikā, ka liecina arhīva informācija, parādu apjoms bijis 4,6 miljoni eiro.

"Kārtība, kādā Fortum Jelgavā pieslēdz apkuri, nav mainījusies. Iedzīvotājiem ir jādodas pie sava mājas vecākā vai pie sava nama pārvaldnieka, kas tālāk organizē apkures pieslēgšanu. Šāda kārtība nodrošina to, ka ēkas iekšējā apkures sistēma apkures pieslēgšanas brīdī ir kārtībā. Pēc pieprasījuma saņemšanas no mājas pārvaldnieka un pēc siltumenerģijas parāda izvērtēšanas, ja klientam tāds ir, siltumenerģija tiek pieslēgta vienas līdz divu darba dienu laikā," skaidroja Matisa.

Savukārt juridiskajiem klientiem rakstisku iesniegumu par apkures pieslēgšanu ir jāiesniedz SIA Fortum Jelgava Klientu daļā.

Matisa informēja, ka, pirms ēka tiek pieslēgta apkurei, SIA Fortum Jelgava pārliecinās, vai ēkai nav uzkrāts parāds par siltumenerģiju, vai arī parāda gadījumā parādnieki ir veikuši darbības, lai šo parādu nomaksātu, piemēram, vai ir slēgtas vienošanās par pakāpenisku parāda atmaksu, vai tika noslēgta vienošanās akcijas "Atmaksā parādu bez soda procentiem" laikā, kas norisinājās šovasar.

2015.gada septembrī siltumenerģijas tarifs Jelgavā ir 53,73 eiro par megavatstundu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli. Saskaņā ar prognozēm šāds tarifs saglabāsies arī oktobrī. Patlaban esošais tarifs ir par 12,4% mazāks nekā pērn septembrī, kad tarifs bija 61,33 eiro par megavatstundu.

Kā ziņots, līdz otrdienas, 6.oktobra, pēcpusdienai apkure Jelgavas pilsētā bija pieslēgta astoņām dzīvojamām mājām un 17 juridiskajiem klientiem.

Agrāk jau ziņots, ka 2014.gada 1.septembrī Jelgavā kopējais uzkrātais parāds par siltumenerģiju bijis 4,6 miljoni eiro, tajā skaitā iedzīvotāju uzkrātais parāds - 4,2 miljoni eiro. Pirms tam, apkures sezonas beigās, 1.maijā uzkrātā parāda par siltumenerģiju apjoms bija 4,9 miljoni eiro, ieskaitot iedzīvotāju parādu 4,5 miljonu eiro apmērā.

Gada laikā kopš 2013.gada parādi pērn kopumā bija auguši par aptuveni 100 000 eiro, kaut arī vasaras periodā tie sarukuši par aptuveni 400 000 eiro, iepriekš informēja Matisa.

2013.gada 1.septembrī kopējais uzkrātais parāds par siltumenerģiju Jelgavā bija 4,5 miljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas