Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jelgavas novada mēram naudas sods par kaušanos

Tiesa Jelgavas novada domes priekšsēdētājam Ziedonim Caunem (ZZS) piespriedusi naudas sodu par sitienu pa seju kādam novada jaunietim, aģentūrai LETA apstiprināja cietušā Igora Gromova pārstāvis Ingus Meimers. Novada mērs Jelgavas tiesas spriedumu pārsūdzēs, norāda viņa pārstāvis.

Tiesa atcēla Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa lēmumu izbeigt administratīvo lietu pret Cauni. Tiesa politiķi atzina par vainīgu maznozīmīgu miesas bojājumu nodarīšanā, iesitot pa seju. Viņam piespriests 280 eiro naudas sods.

Meimers atzīst, ka ar spriedumu ir apmierināts daļēji, jo tiesa ir noraidījusi prasību par morālā kaitējuma kompensāciju, taču par to pret Cauni, iespējams, tiks celta prasība civiltiesiskā kārtībā. Tiesā Gromovs prasīja morālo kompensāciju 5000 eiro apmērā.

Tiesa nopratinājusi lieciniekus, pārbaudījusi pierādījumus, tāpēc, advokāta ieskatā, bijusi objektīva. "Caunes rīcība neatbilst morāles pamatprincipiem un ir prettiesiska, viņš ir amatpersona, kurai jārada priekšstats citiem," uzvēra Meimers.

"Tāpat tiesa norāda, ka arī Pašvaldības policijas darbinieku rīcība konflikta laikā nebija korekta," piebilda Meimers.

Ar spriedumu nav apmierināts Caune. Viņa pārstāvis Aivo Leimanis aģentūrai LETA apstiprināja, ka Caune izmantos savas tiesības un pārsūdzēs tiesas spriedumu Zemgales apgabaltiesā pilnā apmērā. Novada vadītājs uzskata, ka tiesa nav bijusi taisnīga un objektīva, vērtējot lietā esošos pierādījumus.

Jau ziņots, ka konflikts starp Cauni un jaunieti, kurš apvainots agresīvā automašīnas vadīšanā, notika pērn 26. jūnijā Vircavas pagastā. Caune, kurš jau iepriekš bijis iesaistīts vairākos publiskos skandālos, jaunietim iesitis.

Pēc konflikta policijā saņemta sūdzība, ka Caune piekāvis jaunieti, savukārt no pašvaldības vadītāja saņemts paskaidrojums, ka jaunieši agresīvi vadījuši auto, bojājot ielu un radot draudus cilvēkiem.

Caune iepriekš publiski skaidroja, ka "personīgi reaģējis uz jauniešu nelikumīgu rīcību novada teritorijā un iesaistījis pašvaldības policiju", bet plašāk notikušo nekomentēja.

Valsts policija pagājušā gada beigās nolēma izbeigt administratīvo lietu pret Cauni. Cietušais jaunietis pret Cauni vērsies tiesā.

Caune jau iepriekš iemantojis skandalozu slavu saistībā ar ziņām par viņa iespējamo iesaistīšanos stirnu malumedībās un par medībām un piknikiem darba laikā, kā arī citiem ētikas pārkāpumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas