Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Joprojām neredz pamatu apturēt Latvijas karavīru dalību misijā Irākā

Aizsardzības ministrijas (AM) rīcībā joprojām nav ziņu, ka pēc uzbrukuma ASV vēstniecībai un Irānas ģenerāļa nogalināšanas būtu pieaudzis sešu Irākā dienošo Latvijas karavīru drošības apdraudējums, tāpēc viņi pagaidām nepārtrauks dalību misijā, aģentūrai LETA sacīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

"Mēs sekojam situācijai, un pašlaik mums nav tādas informācijas, kas liktu uzskatīt, ka mūsu karavīri šajā mirklī ir vairāk apdraudēti nekā ikdienā, uzturoties Irākā, ņemot vērā gan viņu uzdevumus, gan atrašanās vietu," sacīja Pabriks, piebilstot, ka patlaban satraukumam nav pamata.

Tikmēr Vācija pēc ASV raķešu trieciena apturējusi savas apmācības misijas Irākā, piektdien paziņoja Vācijas spēku dislokācijas pavēlniecība.

Runājot par Latvijas karavīru drošību Irākā, Pabriks atzina, ka situācija tiks monitorēta un, ja kaut kas mainīsies un AM ieskatā situācija pasliktināsies, tad kopā ar sabiedrotajiem tiks lemts par tālāko rīcību.

AM pārstāvis Kaspars Galkins piebilda - ņemot vērā, ka Latvijas karavīru apmācības grupa Irākā atrodas Dānijas kontingenta sastāvā, tad Latvijai jāseko tam, kādi būs Dānijas lēmumi attiecībā uz turpmāko dalību misijā.

Viņš atgādināja, ka nākamnedēļ Saeima lems, vai Latvijas karavīriem turpināt dalību misijā Irākā. AM patlaban iestājas par to, ka dalība ir jāturpina, atkārtoti uzsvēra Galkins.

Kā ziņots, uz Bagdādes starptautisko lidostu piektdien tika izšautas vismaz trīs raķetes, nogalinot astoņus cilvēkus. Starp nogalinātajiem ir Irānas Revolucionārās gvardes vienības Kudsas spēki komandieris ģenerālis Kasems Sulejmani un Irākas militārā grupējuma Hashed al Shaabi (Tautas mobilizācijas spēki) vadītāja vietnieks Abu Mahdi al Muhandiss. 

Savukārt otrdien tūkstošiem saniknotu protestētāju ieradās pie ASV vēstniecības Bagdādē, reaģējot uz nesenajiem ASV uzlidojumiem Irānas atbalstītā šiītu paramilitārā grupējuma Hizbollah brigādes (Kataib Hizbollah) mērķiem Irākas rietumos, kuros zaudēja dzīvību vismaz 25 kaujinieki.

Protestētāji pārrāpās nocietinātajam mūrim ap vēstniecības teritoriju, kā arī izgāza vārtus. Vairāki desmiti cilvēku piekļuva galvenajai vēstniecības ēkai līdz aptuveni 200 metru attālumam, taču nespēja tikt pāri nākamajam mūrim.

ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka par protestētāju uzbrukumu vēstniecībai būs jāatbild Irānai.

Top komentāri

oskars
o
pidars
laba doma
l
Protams! Taču kareivju patriotiskā gara uzturēšanai pirmajās rindās tur jāatrodas pašam Pabrikam un virspavēlniekam Levitam
Uldis
U
Un šitādas cūkas ,kā Pabriks Latvijas Aizsardzības ministrs ! Šī cūka palīdz labāk izakt Latvijas Valsts kasi ASV noziedznieku valstij .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas