Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Jūnija sākums Latvijā bijis nedaudz siltāks par normu

Jūnija pirmās dekādes vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +16,1 grāds jeb 1,4 grādi virs klimatiskās normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Jūnija sākumā laiks bija vidēji trīs grādus vēsāks nekā maija beigās, kas kļuva par siltākajām valsts meteoroloģisko novērojumu vēsturē.

Zemākā gaisa temperatūra jūnija pirmajā dekādē bija +2,4 grādi 10.datumā Madonā, bet maksimālā temperatūra bija +26,9 grādi 2.jūnijā Daugavpilī.
 
Nokrišņu daudzums Latvijā vidēji bija 18,5 milimetri jeb 119% no dekādes normas. Vairāk lija Kurzemē un Zemgalē, bet lielākais sausums saglabājās Vidzemē. Prāvākais nokrišņu daudzums novērojumu stacijās bija 41,8 milimetri Bauskā; vismazāk lija Ogresgalā, kur reģistrēti vien 4,8 milimetri nokrišņu.
 
Vidējais relatīvais gaisa mitrums bija 75% - no 69% Pāvilostā līdz 80% Bauskā. Stiprākās vēja brāzmas - 19,3 metri sekundē - tika novērotas 10.jūnijā Ventspilī.
 
Kalendārās vasaras pirmais mēnesis iesākās ar siltu laiku un biežiem pērkona negaisiem, atsevišķās vietās krita krusas graudi un nelielos viesuļos lūza koki vai to zari. Jūnija sākumā pērkona lietusgāzes izskaloja zemes ceļu Puzē, bet Rēzeknes novadā zibens nospēra vairākas mājas pīles. Savukārt 9.jūnijā Liepājā tika novērots neliels viesulis, Saldus novada Ezeres pagastā - piltuvveida mākonis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas