Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

KM: 1200 skolotājiem kavējas algas izmaksa

Lai gan valdība ārkārtas sēdē ceturtdien apstiprinājusi valsts budžeta dotāciju, lai pedagogiem varētu izmaksāt algas, lēmums pieņemts novēloti - 1200 skolotājiem jau kavējas algas izmaksa, ceturtdien vēstīja raidījums LNT Ziņas.

Runa ir par tām skolām, kas atrodas Kultūras ministrijas pārziņā. Tajās alga tiek izmaksāta mēneša beigās, tātad skolotājiem alga jāsaņem jau ceturtdien vai piektdien.

Kā skaidro kultūras ministre Dace Melbārde (NA), algas tiks izmaksātas ar nedēļas kavēšanos. "Šis aprēķins un pārrēķins tiks veikts nedēļas laikā," raidījumam skaidroja Melbārde. Viņa gan piekrita, ka tā nav laba prakse.

Kavēšanās saistīta ar to, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) valdībā tikai tagad iesniegusi aprēķinus par jaunā finansējuma sadalīšanu saskaņā ar atalgojuma reformu.

Ministriju par kavēšanos ar finansējuma sadalīšanu kritizē arī pašvaldības. Piemēram, Ikšķiles novada skolotājiem algas diena ir pēc nedēļas, un lai nekavētos to izmaksāšana, pašvaldība algas sākusi rēķināt, ņemot vērā provizoriskos datus par atvēlēto finansējumu. Lai ar to tiktu galā, domes darbinieki ir spiesti strādāt pat naktī.

"Šobrīd situācija ir tiešām dramatiska. Es uzskatu, ka tā nav normāla situācija. Tāda situācija nav pieļaujama kā normāla prakse, ka veselu mēnesi pedagogi strādā, pirmkārt, nezinot, par kādu atalgojumu un, otrkārt, arī pašvaldības darbinieki. Kā mēs šobrīd redzam, mūsu grāmatveži strādā pa naktīm. Arī šorīt man viena kolēģe teica, ka viņa darbu ir beigusi četros no rīta. Šajā situācijā tiešām strādājam "turbo" režīmā," stāstīja Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietniece Dace Kļaviņa (Vienotība).

Pārmetumus par darbu IZM ceturtdien nācās uzklausīt arī no premjerministra. Tikmēr izglītības ministra Kārļa Šadurska (Vienotība) skaidrojums ir izpalicis, jo viņš ir atvaļinājumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas