Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

KNAB izvērtēs iespējamo korupciju Bauskas domē biroja tehnikas iepirkumā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izvērtēs divu Bauskas novada domes deputātu iesniegto informāciju par iespējamo korupciju Bauskas novada domē biroja tehnikas iepirkumā, aģentūrai LETA pavēstīja KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

Iesniegumu jūnija vidū KNAB uzrakstījuši Bauskas novada domes deputāti Aleksandrs Novickis un Aivija Kursīte (LRA). Aģentūras LETA rīcībā esošajā iesniegumā teikts, ka šogad 15.jūnijā no toreizējā Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieka, pašreizējā deputāta Alvja Feldmaņa (LSDSP) saņemtas dokumentu kopijas, kas apliecina iespējamu korupcijas gadījumu organizētu personu grupā Bauskas novada domes administrācija veicot iepirkumu par biroja tehnikas iegādi Bauskas novada pašvaldības iestādēm un šīs tehnikas apkalpošanas līgumu pašvaldības iestādēm.

Pēc neoficiālas informācijas kāda informācijas tehnoloģiju (IT) jomas uzņēmuma darbinieks jau 2016.gada aprīlī iesniedzis Bauskas novada pašvaldībā dokumentu kopijas, kas liecināja par kukuļa izspiešanu mēģinājumu pašvaldības organizētajā IT iepirkumā. Pēc šī fakta nākšanas atklātībā par IT jomas iepirkumu atbildīgais darbinieks pēc sarunas ar domes vadības pārstāvjiem labprātīgi uzrakstījis atlūgumu no darba uz paša velēšanos un tika atbrīvots. Iesniegtajos e-pasta sarakstes izdrukās tika dotas norādes uz iespējamiem kukuļa izspiešanas organizēšanas līdzdalībniekiem domes administrācijā.

Šogad 26.janvāra domes sēdē domes vadībai tika uzdots jautājums par iespējamo korupcijas gadījumu, veicot IT iepirkumu, lai noskaidrotu domes vadības rīcību šajā situācijā. Toreizējais un pašreizējais domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks (NA) uz jautājumu par to, vai pašvaldība ir vērsusies tiesībsargājošās iestādēs un vai veiktas darbības lai izvērtētu šo gadījumu atbildējis, ka neesot to darījis, jo nebija tajā lietā iesaistīts. Ābelnieks norādījis, lai šo jautājumu uzdod Feldmanim.

Uz atkārtoto pieprasījumu sniegt atbildes uz 26.janvārī domes sēdē uzdoto jautājumu par IT iepirkumu domes vadība kategoriski attiekusies sniegt informāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas