Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

KNAB priekšnieka amatā ievēlēts Jēkabs Straume

Ceturtdien ar deputātu lielu atbalstu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatā iecelts Jēkabs Straume, vēsta Saeimas Preses dienests.

Par Straumes iecelšanu balsoja 86 deputāti, bet nenobalsoja Jūlija Stepaņenko (Saskaņa)

Pirms iecelšanas KNAB priekšnieka amatā Straume strādājis Militārās izlūkošanas un drošības dienestā, kā arī guvis pieredzi operatīvajā darbā un korupcijas apkarošanas jomā Valsts policijā. Straumem ir maģistra grāds un jurista kvalifikācija. 

"Visi kopā būsim stipri, palīdzēsim būvēt KNAB stipru un valsti stipru," šādu aicinājumu sabiedrībai pauda šodien amatā apstiprinātais KNAB priekšnieks.

Vēršoties pie cilvēkiem, kas ir iesaistīti koruptīvās darbībās, Straume aicina viņus "paskatīties dziļāk sevī, mēģināt atrast sirdsapziņas paliekas un sākt domāt par valsts nākotni, par jūsu bērnu un mazbērnu nākotni".

Vaicāts, kāpēc izvēlējies šādu karjeras pavērsienu, biroja priekšnieks norādīja, ka nevarēja vairāk "stāvēt malā" un apzinājās, ka ir jāuzņemas lielāka atbildība.

KNAB vadītājs sākotnēji iepazīsies ar situāciju birojā. Straumes mērķis ir panākt, lai iestādes darbinieki strādātu kā komanda.

KNAB priekšnieku amatā uz pieciem gadiem ieceļ Saeima pēc Ministru kabineta ieteikuma.

Laikraksts Diena ceturtdien, apkopojot Saeimas deputātu viedokļus par Straumes kandidatūru, rakstīja, ka viņš uzskatāms par KNAB pēdējo cerību.

"Ceru, ka arī viņš pats apzinās – ja tagad neizdosies atjaunot uzticību KNAB, tad iestāde ir jāreorganizē. Šī ir pēdējā iespēja," sacīja Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (Vienotība).

Iestādei nebija vadītāja kopš gada sākuma, kad no KNAB aizgāja Jaroslavs Streļčenoks, kura kandidatūra uz KNAB priekšnieka amatu netika atbalstīta.

Top komentāri

replika
r
Veiksmi darbā un lai izdodas viss iecerētais- gan atjaunot sabiedrības uzticību, gan izķert visus blēžus un korumpantus!
Otkats Baigais
O
Pret Jūrmalas otkatu meistariem viņam rokas būs par īsām!
zvirbulēns
z
Ģīmis baiss, frizūra fantastiska, keks kas keks, teju panks! :) Skatīsimies, Straume, kas Tu mums par fruktu! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas