Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KNAB sācis 7 administratīvā pārkāpuma procesus par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pēc padziļinātas apstākļu noskaidrošanas sācis septiņus administratīvā pārkāpuma procesus par iespējamām prettiesiskām darbībām priekšvēlēšanu aģitācijas periodā, informēja KNAB.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu priekšvēlēšanu aģitācijas periodā, kas ilga no 7.jūlija līdz 29.augustam, KNAB kopumā saņēma vairāk nekā simts dažāda veida signālus par iespējamiem Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma pārkāpumiem.

KNAB saskatīja nepieciešamību veikt padziļinātu pārbaudi 45 gadījumos, no kuriem gandrīz puse saistīti ar aģitāciju internetā.

Septiņos gadījumos KNAB saredzēja pamatu sākt administratīvā pārkāpuma procesu.

Lielākā daļa iespējamo pārkāpumu pieļauti tā dēvētajā klusajā periodā - Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu dienā vai dienu pirms tās, kad aģitācija ir aizliegta. 

Minētie gadījumi saistīti ar apmaksātu priekšvēlēšanu aģitācijas izvietošanu sociālajos tīklos, preses izdevumu ar tajos izvietotu priekšvēlēšanu aģitāciju pieejamību tirdzniecības vietās, kā arī ar lietotnē Whatsapp un elektroniskajā pastā izsūtītiem aicinājumiem balsot.

Trīs gadījumos KNAB pārbaudi izbeidza, jo nekonstatēja pārkāpuma pazīmes. Pašlaik iestāde turpina padziļinātās pārbaudes un pamatotu aizdomu gadījumā lems par jaunu administratīvo pārkāpumu procesu sākšanu.

Lēmums par soda piemērošanu vai administratīvā pārkāpuma procesa izbeigšanu jāpieņem ne ilgāk kā četru mēnešu laikā no administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanas dienas.

Par pieļautiem Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma pārkāpumiem fiziskām personām var tikt izteikts brīdinājums vai piemērots naudas sods līdz 700 eiro, bet juridiskām personām - piemērots naudas sods līdz 1400 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas